A TF és a Hegyvidéki Önkormányzat kapcsolata
2014. október 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Váczi JánosVáczi Jánost, a XII. kerület újraválasztott képviselőjét, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármesterét kérdeztük.

tf.hu: Kérem, meséljen a TF-hez fűződő kapcsolatáról.

VJ: 1988 és 92 között jártam a TF-re, nappali szakedzői tagozatra. Az egyetemi évek alatt atletizáltam, hármasugró voltam. Több alkalommal is megnyertem a főiskolás bajnokságot, egyszer pedig a brit főiskolás bajnokságot is, ami azt az érdekes helyzetet hozta, hogy brit színekben kvalifikáltam magam az Universiádéra, amin végül nem tudtam indulni.  Aztán eltelt 15 év, és ismét beiratkoztam a TF-re, igaz akkor már a Semmelweis Egyetem karaként működött az intézmény. A doktori iskolát 5 év alatt fejeztem be, kutatásom, publikációim és disszertációm témája az állami sportfinanszírozásról szólt.

tf.hu: Mióta "van benne" a politikában?

VJ: Éveken át az Egyesült Államokban éltem, majd 1998-ban kért fel Deutsch Tamás, akkori sportminiszter, az általa vezetett tárca kabinetfőnöki posztjára. Kisebb nagyobb megszakításokkal 16 éve dolgozom a politikában.

tf.hu: Mióta tagja a XII. kerület képviselő testületének, illetve milyen pozíciókat töltött/tölt be?

VJ: 2006-ban kezdtem dolgozni a XII. Kerületben Pokorni Zoltán felkérésére. 4 évig  az önkormányzat kabinetfőnöke voltam, majd 2010-ben a Hegyvidéken élők egyéni képviselőnek választottak.  Ezt a bizalmat ismét megkaptam a választóktól a most előttünk levő öt éves ciklusra.

tf.hu: Mi a felelősségi területe?

VJ: Alpolgármesteri feladataim közé tartozik a polgármester helyettesítése, a városfejlesztési iroda irányítása, a kerületi sport – mint például a MOM Sportcsarnok – felügyelete, a rendészet, a közbiztonság és az önkormányzat teljes körű kommunikációs tevékenységének vezetése.

tf.hu: Milyen a kapcsolat a TF és az önkormányzat között?

VJ: Az önkormányzat és a TF között hosszú évek óta jó a kapcsolat. Közösen használjuk például a Koltai Jenő sportközpontot a Csörsz utcában, igaz, itt az önkormányzat kezelői joga megszűnik, és ezzel 10 év után visszakerül a TF pálya az egyetemhez.

tf.hu: Most, hogy különvált a TF, van-e terv arra, hogy esetleg szorosabbra fűzi az önkormányzat a kapcsolatot intézményünkkel? Milyen területen tudnánk együttműködni?

VJ: Bízom benne, hogy az átalakult, újrapozícionált és már önálló TF-el még jobb és még szorosabb lesz a kapcsolatunk. Mi mindig nyitottak vagyunk közös programokra, projektekre és kezdeményezésekre, legyen szó kutatásfejlesztésről, infrastrukturális fejlesztésekről, a mindennapos testnevelés keretén belül, vagy éppen a HSE és a TFSE közötti együttműködéséről.

tf.hu: Köszönjük az interjút!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!