Németh Lajos magas rangú kitüntetése
2013. augusztus 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Sportjáték Tanszék vezetője, Németh Lajos mestertanár augusztus 19-én nagy elismerésben részesült. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Dr. Simicskó István előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt Polgári fokozatát adományozta neki. Az elismerés indoka Tanár úrnak a hazai röplabdasportban, illetve az egyetemi oktatásban nyújtott példaértékű munkássága volt.

Németh Lajos magas rangú kitüntetése

A Nemzeti Színházban tartott ünnepélyen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Dr. Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár asszony adta át a kitüntetéseket. Az eseményen jelen volt Dr. Radák Zsolt, Karunk dékánja is.

"Nagyon jó érzéssel vettem át a kitüntetést. Természetesen hatalmas megtiszteltetés, egyúttal nagy meglepetés volt számomra. Büszke vagyok arra, hogy amikor szólítottak, elhangzott, hogy a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán dolgozom. 1988 óta tanítok a TF-en, előtte pedig itt tanultam, így nagyon nagy a kötődésem a Karhoz. Büszke vagyok rá, hogy a TF közösségének tagja vagyok, és szeretnék is köszönetet mondani az intézménynek a támogatásért." – mondta Németh Lajos mestertanár a díj átvétele után.

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann | fotó: Wendl Péter (EMMI)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!