Hazánkban járt a Tajvani Nemzeti Sport Egyetem vezetője
2013. szeptember 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptember 1. és 4. között Magyarországra látogatott Prof. Dr. Chin-Hsung Kao, a Tajvani Nemzeti Sport Egyetem (NTSU) elnöke. Az intézményvezető Dr. Kozsla Tibor, Karunk nemzetközi igazgatójának meghívására érkezett hozzánk, és a TF munkatársai kísérték programja alatt.

Hazánkban járt a Tajvani Nemzeti Sport Egyetem vezetője

Szeptember elsején a Grosics Gyula Sport Általános Iskola évnyitóján vett részt elnök úr. Az ünnepély előtt irodájában fogadta Kis Mihály, az iskola igazgatója, és biztosította arról, hogy 3-án, kedden körbevezeti az iskolában. Elnök úr élvezte a vidám, diákműsorral tarkított évnyitót, és külön öröm volt számára, hogy találkozhatott világklasszis magyar sportolókkal. Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és Szivós Márton világbajnok vízilabdázóval közös képet is készíttetett.

Másnap, 2-án Karunkra látogatott Elnök úr. Délelőtt Kiss Gergely, a Nemzetközi Igazgatóság munkatársa mutatta meg neki létesítményeinket. Elnök urat magával ragadta a TF falai között érezhető élő tradíció, az, hogy számos világ- és olimpiai bajnok tanult itt, és ez példaként szolgál a jelenlegi hallgatóknak. Különösen tetszett neki a vívóterem, és szeretné, ha saját egyetemén fejlődne ez a sportág. A délelőtti program a Prof. Dr. Radák Zsolt dékán úrral való találkozással és a két intézmény együttműködésének megtárgyalásával folytatódott. Délután Elnök úr részt vett a kari évnyitón, ahol díszvendégként köszöntötték. A délutáni program budapesti városnézéssel folytatódott Dr. Kozsla Tibor vezetésével.

3-án a Tajvani Kereskedelmi Központban kezdődött Elnök úr napja, ahova szintén elkísérte Dr. Kozsla Tibor. Ezt követően a vasárnap már megismert Grosics Iskolában folytatódott a program, amikor is Kao úr betekintést nyert az iskola mindennapjaiba. Megtekintett a frissen felújított tornateremben egy testnevelés órát, és megdöbbenve látta, mennyire ügyesen bánnak a tornaszerekkel a sportiskolások.

Ebéd után a Semmelweis Egyetemre vezetett Kao úr útja, ahol találkozott Prof. Dr. Szél Ágoston rektor úrral, Prof. Dr. Molnár Judit Mária rektorhelyettes asszonnyal, Dr. Pop Marcel nemzetközi igazgatóval, valamint Prof. Dr. Radák Zsolttal. Ekkor került sor egy kutatási és fejlesztési együttműködési megállapodás aláírására Elnök úr és Rektor úr között, és szóba kerültek konkrét jövőbeli együttműködési lehetőségek is.

Koraeste a Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék vezetőjével, Dr. Sterbenz Tamással és kollégáival tartott megbeszélést Elnök úr. A sűrű háromnapos programot egy hagyományos magyaros búcsúvacsora zárta Dékán úrral és Kozsla úrral.

Elnök úr el volt ragadtatva attól, amit látott, úgy Karunkon, mint a Grosics Iskolában, nem utolsósorban pedig a városnézés alkalmával. A vacsora alatt pedig biztosította Dékán urat, hogy hazaérve tájékoztatja Egyeteme vezető tisztségviselőit a Magyarországon látottakról, és mielőbb szeretne velük kidolgozni javaslatokat jövőbeli közös projektekre.

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann | fotók: Prof. Dr. Chin-Hsung Kao, Dr. Kozsla Tibor, Bardocz-Bencsik Mariann

[nggallery id=194]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!