Több százan vettek részt a Nyílt Napon
2014. január 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 11-én délelőtt rendeztük meg ez évi Nyílt Napunkat az Új épületbeli aulában.

Több százan vettek részt a Nyílt Napon

Prof. Dr. Radák Zsolt dékán úr köszöntőjében elmondta, hogy Karunk a következő tanévben kerek évfordulót ünnepel, hiszen az lesz a 90. a TF történetében. Kiemelte, hogy Magyarországon az olimpiai bajnokok edzői többségében a TF-en szereztek diplomát, illetve hogy az élsportban dolgozó szakemberek képzésén kívül az intézmény kiemelt feladata a feltörekvő nemzedék egészségtudatos életmódra való nevelése.

Dékán urat Dr. Hamar Pál általános dékánhelyettes követte, aki röviden tájékoztatta a résztvevőket a felvételi folyamattal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Ezt követően Dr. Kokovay Ágnes, a Kar Társadalomtudományi Tanszékének docense, egyben az Egyetem E-learning Központjának igazgatója tartott előadást az Egyetemen működő elektronikus tanulási rendszerről. Beszélt az Egyetem E-Learning és Digitális Tartalomfejlesztő Központja által a hallgatóknak nyújtott szolgáltatásokról, például az otthonról történő vizsgázás és az online tanulmányi versenyeken való részvétel lehetőségéről.

A Nyílt Nap további részében bemutatkozott a Hallgatói Önkormányzat, amelynek képviseletében Nagy Máté alelnök tartott rövid előadást a szervezetről.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszóval, a Kar kommunikációs vezetőjével Horváth Balázs beszélgetett. Ági – aki jelenleg a Doktori Iskola hallgatója - így fogalmazott a TF helyéről saját életében: „Volt élsportolóként tudom, a sikerek eléréséhez mennyire fontos a szakmai, tudományos háttér. A TF olyan hely, ahol a sport és a tanulás szorosan karöltve olyan tárgyi és elméleti tudást ad, amely végigkísér egy életen át. Élsportolóként is mindig nagyon fontos volt számomra a tanulás, hogy mindig képezzem magam. Minden alkalommal, amikor átlépem az intézmény kapuját, úgy érzem, hazaértem, hiszen egész életemben a sport és a tanulás kiemelt helyen szerepelt nálam. E Kar falai között ezt a két dolgot egyszerre találom meg."

Szuper Levente válogatott jégkorongozó, a Vasas Jégkorong Szakosztályának vezetője elmondta, hogy a 13 év külföldön szerzett tapasztalat mellett lényeges a tanulás, az ismeretek elsajátítása a sporttudomány területéről, hogy sportvezetői feladatait megfelelően lássa el. Így fogalmazta meg TF-es tapasztalatait Dr. Hamar Pál kérdésére: "Másfél éve járok a TF sportszervező szakára, a képzéseken levelezős hallgatóként veszek részt. Ezen idő alatt is már nagyon sok olyan hasznos ismeretre tettem szert a sporttudomány területéről, amit munkám során hasznosítani tudok. A sport, a mozgás, az egészséges életmód kiemelten fontos az életemben, és a TF ezeket mind megadja számomra."

Az előadások és beszélgetések sorában üde színfolt volt a Katus Tamás vezette aerobikcsapat látványos bemutatója, amely mosolyt csalt a hallgatóságban ülők arcára.

A hivatalos program végeztével az aula előterében ismerkedhettek az érdeklődők a kínált képzésekkel a tanszékek standjainál, ahol tanáraink lelkesen válaszoltak a TF-re vágyók kérdéseire.

[nggallery id=214]

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann, Kovács Ágnes | fotók: Bardocz-Bencsik Mariann, Kerekes Zoltán

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!