Veterán fedett pályás atlétika világbajnokság Budapesten
2014. március 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszabású verseny kezdődik kedden 8 órakor Budapesten. A SYMA csarnokban és a közeli szabadtéri versenyhelyszíneken hetven országból közel 4000 atléta érkezik a 6. Veterán Fedett pályás Atlétikai Világbajnokságra, hogy tizenhárom korcsoportban vetélkedjen egymással.

A legtöbben, 516-an Németországból érkeznek, a magyar közönség 320 magyar atlétának szurkolhat. Olyan távoli helyekről is érkeznek indulók, mint Sri Lanka, a Virgin-szigetek vagy éppen Paraguay.

A legnépszerűbbek a sprintszámok: 200 méteren 761, 60 méteren 65, 400 méteren 510 szenior atléta jelezte indulási szándékát. A szabadtéri versenyek közül a legtöbben, 500-an a félmaratonra adták le a nevezésüket. Összesen 8241 nevezés érkezett, ebből 5586 férfi, míg 2655 női regisztráció.

A kilenc versenyszámra jelentkezett 98 éves olasz Giuseppe Ottaviani és a 11 indulást tervező 95 éves kanadai Olga Kotelko a mezőny rangidős atlétái. A hatnapos esemény zavartalan lebonyolítását 160 versenybíró és ugyanennyi önkéntes segíti.

A szervezők egy „Mini Olimpiai Központot” létesítettek a SYMA csarnok teljes területén: itt minden egy helyen, egy tető alatt megtalálható. A szabadtéri számok, a dobó-, a futó-, illetve a gyaloglóversenyek a Puskás Ferenc Stadion déli edzőpályáján és a Városligetben kerülnek megrendezésre.

Március 27-én, csütörtökön 17 órakor a SYMA csarnokban egy különleges Guinness-rekordkísérletre is sor kerül.  Az első magyar bombaruhás váltófutásra  a tűzszerészek hívták ki a sportolók és a média képviselőiből felálló csapatot.

Minden információ megtalálható az esemény hivatalos oldalán: www.budapest2014.hu.

forrás: Atlétika Tanszék

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!