Együttműködési megállapodást kötött az TE és az NKE
2015. november 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Testnevelési Egyetem (TE) sportéletének fejlesztése, a fizikai aktivitással és egészségfejlesztéssel kapcsolatos szakmai támogatás, valamint az NKE sportkoncepciójának kidolgozása – ezek a főbb pontjai annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet ma írt alá a két intézmény vezetője, Prof. Dr. Mocsai Lajos és Prof. Dr. Patyi András a Testnevelési Egyetemen.

Együttműködési megállapodást kötött az TE és az NKE

"Mindkét egyetem nemzeti missziót hajt végre, ezért is fontos a kölcsönös együttműködés"- mondta Patyi András az eseményen. Az NKE rektora kiemelte, hogy az olyan speciális egyetemek számára, mint amilyen a két intézmény is, különösen fontos, hogy támogassák egymást közös céljaik elérésében. Mocsai Lajos szólt a gyakorlati doktori képzés jelentőségéről. Mint mondta, a TE-n kimagasló jelentősége van a gyakorlati sporttudománynak, ahol a XXI. századi szemléletet kell meghonosítani. Ehhez azonban a doktori képzést is a gyakorlati irányába kell elmozdítani. A két rektor megállapodott abban is, hogy a doktori képzések összehangolásában is együttműködik a két egyetem.

A dokumentum értelmében a TE közreműködik az NKE sportkoncepciójának kidolgozásában, amelynek alapját az NKE hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak sportolási igényeit felmérő adatlapok eredményei adják.  A TE továbbá stratégiai tervezési segítséget is nyújt a Ludovika Campus közeljövőben átadásra kerülő sportlétesítményeinek szakmailag hatékony és szakszerű működtetésére.

Az NKE a közszolgálat, szervezetfejlesztés, valamint az államtudomány területén szerzett ismereteivel támogatja a TE-t, de a két egyetem együttműködik a sporttudomány és a testnevelés oktatás területén is.

forrás: NKE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!