Dr. Galla Ferenc 85 éves
2014. június 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 18-án a TF Kistanácstermében köszöntötték barátai, kollégái, tanítványai a 85 éves dr. Galla Ferencet.

Dr. Galla Ferenc 85 éves

A házigazda TF nevében Prof. Dr. Hamar Pál dékán helyettes úr kiemelte Galla tanár úr integratív, sportágak feletti személyiségét, valamint hogy a TF volt az ünnepelt egyetlen munkahelye, itt kezdte a pályáját 1953-ban és innen is ment nyugdíjba 1995-ben.

A judós társadalom nevében dr. Tóth László az MJSZ elnöke méltatta a tanár úr elévülhetetlen szerepét, többek között a judo és a küzdősportok iskolai bevezetése és népszerűsítése kapcsán.

A Magyar Olimpiai Bizottság nevében dr. Nagy Zsigmond igazgató úr köszöntötte az ünnepeltet, majd Istvánfi Csaba professzor a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnöke Matolay életműdíjat adott át a tanár úrnak.

Köpf Károly a Magyar Edzők Társasága nevében köszöntötte, majd dr. Mészáros János a Magyar Karate Szövetség elnöke köszönte meg Feri bácsinak a magyar karate elindításában és támogatásában nyújtott segítségét.

Egykori birkózó tanítványai nevében Varga János olimpiai-, világ- és Európa bajnok birkózó köszönte meg a felkészülésben nyújtott segítségét.

Az egykori judo versenyzők nevében Tuncsik József első Európa–bajnok beszélt meghatottan Feri bácsiról, a múltról, a paksi judo közös magalapításáról.

Patakfalvy Miklós a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte az ünnepeltnek az edzőképzésben tett múlhatatlan érdemeit, amelyek számos küzdősportban jelen vannak.

Dr. Sebestyén László a Rendőrtiszti Főiskola nyugalmazott tanszékvezetője is köszönetet mondott Galla tanár úr segítségéért, amelyet a Főiskolának nyújtott.

Dr. Galla Ferenc 85 éves

A köszöntéseket követően jó hangulatú baráti beszélgetéseken idézték fel a jelenlévők a múlt történéseit, amelyek tanulságul szolgálnak a jövő számára is.

szöveg: dr. Németh Endre (Úszás, Vízi és Küzdősportok Tanszék)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!