Tanévnyitó a régi-új Testnevelési Egyetemen
2014. augusztus 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hétfőn lesz az ünnepség a régi nevén és önállóan tovább működő, 89 éves intézményben, amelynek ideiglenes vezetője Sterbenz Tamás.

A nagy hagyományokkal rendelkező egykori Magyar Testnevelési Főiskola (TF) 2000 januárjától a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kara lett. Az Országgyűlés idén július 4-én döntött a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról, ez alapján 2014. szeptember 1-től a TF Testnevelési Egyetem néven önálló egyetemként működik tovább. Az ideiglenes vezető, Sterbenz Tamás egyben a Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék tanszékvezetője is. Az ősz folyamán a szenátus megválasztja a Testnevelési Egyetem új rektorát. A tanévnyitó ünnepséget hétfőn 14 órától tartják a TF Új épületében, az Aulában.

"A TF felfelé ívelő népszerűségét többek között az is mutatja, hogy az intézménybe soha ennyi hallgató nem jelentkezett mint az idei évben. Az intézmény közel 90 éves fennállása óta (1925), majdnem minden olimpiai bajnok edzője a TF-en szerzett edzői képesítést." - tájékoztatta a TF az MTI-t. - "A Testnevelési Egyetemnek nemcsak itthon, hanem világszerte is elismert neve van, amit mi sem bizonyít jobban, hogy évről évre érkeznek hallgatók a világ minden pontjáról. A TF legfőbb célja, hogy a sport világának szereplőit a legkorszerűbb tudás átadásával képezze. Az intézmény továbbá fontos feladatának tartja a feltörekvő nemzedék egészségtudatos és aktív életmódra való nevelését."

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!