Hírek

Megkezdődött a tanév a Testnevelési Egyetemen

Megkezdődött a tanév az újra önálló Testnevelési Egyetemen (TF), melynek ideiglenes vezetője, Sterbenz Tamás szerint az intézmény visszanyert önállósága nagy lehetőségeket rejt magában. "Az új felállásban az a célunk, hogy létrehozzunk egy nemzetközi színvonalú testnevelési és sporttudományi egyetemet" - nyilatkozta az MTI-nek a tanévnyitó kapcsán a docens, aki egyben a sportmenedzsment tanszék vezetője is. "Most elsődlegesen az a legfontosabb, hogy mire lesz az egyetemnek rektora, addigra elő legyenek készítve a strukturális változások, illetve hogy minden erőforrást a TF céljainak irányába tereljünk."

Ami a néhány hónapon belül sorra kerülő rektorválasztást illeti, a korábbi válogatott kosárlabdázó - majd szövetségi kapitány és főtitkár - közölte, a nap folyamán fogadják el az új szervezeti és működési szabályzatot, és abban pontosítják a feltételeket.

Sterbenz szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a gazdasági, igazgatási ügyek felügyeletére hamarosan kijelöli a kancellárt, aki többek között a nem oktató-kutató alkalmazottak munkáltatói tisztét is betölti. A saját, két-három hónaposra becsült megbízatásáról a döntéselmélettel foglalkozó közgazdász kifejtette: "Hivatásom mellett, civil szakmámból adódóan az is a feladatom, hogy a logikus és közösen kialakított stratégia alapján hozott döntések kultúráját erősítsem a TF-en."

A 89 éves múltra visszatekintő egykori Magyar Testnevelési Főiskola (TF) 2000 januárjától a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kara lett. Az Országgyűlés idén július 4-én döntött a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról, ez alapján 2014. szeptember 1-től a TF Testnevelési Egyetem néven önálló egyetemként működik tovább.

forrás: MTI

tanévnyitó,önálló