A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnöke a TF-en
2014. szeptember 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Claude-Louis Gallien személyében az elmúlt 20 évben először látogatott Magyarországra a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke. A nagy múltú nemzetközi sportszervezet vezetője, a Francia Nemzeti Olimpiai Bizottság alelnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Orvos Bizottságának tagja, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Sporttudományi Társaság által szervezett "Magyarország az egyetemi sportmozgalomban" című konferencia díszvendégeként érkezett hazánkba.

Claude-Louis Gallien

A Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében tartott konferenciát a szövetség elnöke, Prof. Dr. Kiss Ádám nyitotta meg. Ezután a konferencia díszvendége előadásában a nemzetközi egyetemi sport mozgalom fejlődéséről és azon belül a magyar egyetemi sport szerepéről beszélt.

Számos kiváló előadást követően a FISU elnöke átvette a MEFS elnöksége által számára megítélt Frenkl Róbert-díjat. A MEFS és a Magyar Sporttudományi Társaság volt elnökéről elnevezett elismerést Frenkl Róbert születésének 80. évfordulóján Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Frenkl Sylvia, Frenkl Róbert felesége adta át.

A konferencián előadást tartott Pavlik Gábor, professor emeritus, a Testnevelési Egyetemről, D. Szebik Imre, nyugalmazott püspök, Magyarországi Evangélikus Egyház volt társelnöke, Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi, professor emerita, a Testnevelési Egyetemről, Martos Éva, főigazgató főorvos, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézettől, Pucsok József, főigazgató-helyettes főorvos, az Országos Sportegészségügyi Intézettől.

A rendezvényt követően a FISU elnöke Schmitt Pállal, korábbi államfővel, a MOB tiszteletbeli elnökével, Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, és Simicskó István sportért felelős államtitkárral is találkozott.

forrás: MEFS

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!