Tanévnyitó a Doktori Iskolában
2014. szeptember 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2014 szeptember 16-án 14.00 órakor, a Hepp Ferenc teremben zajlott le az újra önnálló Testnevelési Egyetem Doktori Iskolájának tanévnyitó ünnepsége. Az eseményen Dr. Tihanyi József egyetemi tanár, a Doktori Tanács elnöke köszöntötte a doktorandusz hallgatókat, tanárokat, témavezetőket, és nem utolsó sorban a Doktori Iskola munkatársait.

"Új helyzet előtt állunk, új a Doktori Iskola, önnálló a Doktori Tanács, újak a lehetőségek és új kihívásokkal állunk szemben. A doktorandusz hallgatók számára mindig két cél kell hogy lebegjen a szemük előtt: a fokozat megszerzése, valamint tudásuk és ismereteik bővítése, megtanulni a világra másképpen, más szögből is tekinteni, mint korábban. A tudományt sok tekintetben lehet a versenysporthoz hasonlítani. Cél, hogy nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is mindenki megméretesse magát, és sikereket érjen el, mint egy sportoló a világversenyeken. Előfordul, hogy a cikkeket a tudományos folyóiratok olykor elutasítják, de a kudarcoktól és bukásoktól nem kell tartani, és soha nem szabad feladni, a siker érdekében a versenyben kitartóan részt kell venni. Továbbá nagyon fontos a nyitottság, a tudománynak nincsnek határai."

A köszöntő után Dr. Tihanyi József ünnepélyesen megnyitotta 2014/15-ös tanévet.

Ezt követően Hegyi András doktorandusz hallgató előadást tartott "A Flexor Hallucis Longus izom szerepe a járás és futás gyorsítási szakaszában" címmel.

A értekezést egy rövid értékelés és beszélgetés követte, majd Dr. Tihanyi József sok sikert és kitartást kívánt a hallgatóknak az elkövetkezendő tanévre.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!