Kiállítás nyílt egyetemünkön
2015. december 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 90 éves TF tiszteletére – a Testnevelési Egyetem és a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény szervezésében – kiállítás nyílt a Főépület I. emeleti folyosóján "A Hegyvidék sporttörténete" címmel.

A Hegyvidék sporttörténete (kiállítás)

A XII. kerület nagyon népszerű volt több sportág rajongói között a múlt század elején. Természeti adottságainak köszönhetően nem csak népszerű kirándulóhely, hanem a téli sportok (sí és szánkó), a technikai sportok (autó- és motorsport) a golf és a tenisz, valamint a vitorlázó repülés kedvelt helyszíne is volt. Maga a TF  is - amit sokan a sport fellegvárának tartanak - a kerületben működik. Ezen sportok, valamint a Sportkórház s a TF történetét dolgozza fel és mutatja be a kiállítás a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény összeállításában.

A kiállítást Fonti Krisztina alpolgármester asszony és Mocsai Lajos rektor úr nyitották meg a szép számú érdeklődő előtt. Az egyetem munkatársai mellett képviseltette magát a Hegyvidéki Önkormányzat, a Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria, de jöttek kerületi lakosok is.

Az összeállítás végleg a TF-re került, dekorálva a folyosó falait.

A kiállítást bárki látogathatja hétfőtől péntekig 10 és 15 óra között, a Főépület portáján történő bejelentkezés után. Egyéni látogatók ezen időtartamon belül bármikor jöhetnek. A csoportos látogatás - mivel oktatás folyik a folyosón lévő termekben -  13 és 13.45 között, illetve 15.30-tól lehetséges, előzetes bejelentkezés alapján. Kérjük, hogy látogatási szándékukat jelezzék Nemerkényi Krisztinánál az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 487-9223 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

fotó: Hegyvidék Lapkiadó, Sárközi György

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!