A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar és a Nemzeti Sportszövetség megállapodása
2010. február 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezett ünnepségen a magyar sportszakma javaslata alapján díjazták a tavalyi év legjobbjait. Gyurta Dániel aranyat nyert a római világbajnokságon, az isztambuli rövid pályás EB-n szintén első lett. Kovács Katalin a kajak-kenu VB-n és EB-n is éremhalmozó volt, S. Kovács Ádám nevéhez pedig a magyar csapat egyetlen aranyérme fűződik az olimpián kívüli sportágak világversenyén, a tajvani Világjátékokon.

Az ünnepség keretében nagy médiaérdeklődés mellett került sor a Semmelweis Egyetem és a Nemzeti Sportszövetség közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására. A Semmelweis Egyetem részéről Dr. Tulassay Tivadar rektor és Dr. Tihanyi József a TF dékán, valamint a Nemzeti Sportszövetség részéről Dr. Gémesi György az NSSZ elnöke látta el kézjegyével a megállapodást. A megállapodás keretében a felek együttműködnek minden olyan szakmai kérdésben, amely tevékenységi köreit érintik, egyeztetik álláspontjukat a sportszakmai döntések előtt. Tulassay rektor úr az aláírást követő beszédében méltatta a megállapodás jelentőségét utalva a két szervezet közötti összefogás fontosságára kiemelve, hogy: „Ez a megállapodás a jövőről szól, a szakmailag tökéletesen felkészített edzőkről, az egyetemi hallgatók testi és fizikai fejlődéséről, amely elérésben az Egyetem részéről teljes támogatásomat adom a TF Kar részére”.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a díjazottak között szerepelt a TF Kar tanára, a Sportorvosi és Egészségtudományi Tanszékről, dr. Petrekanics Máté tudományos munkatárs, aki a „A Sportolók Egészségéért 2009” kategóriában kapott díjat, valamint Kovács Katalin olimpiai-, és világ-, és európa bajnok kajakos, a TF hallgatója, aki az „Év sportolója” díjban részesült.

Az ünnepségen az Egyetem részéről dr. Tulassy Tivadar rektor, és dr. Tóth Miklós rektorhelyettes, míg a Kar részéről dr. Tihanyi József dékán, dr. Bognár József dékánhelyettes, dr. Kozsla Tibor stratégiai és nemzetközi igazgató, Székely-Gyökössy Szabolcs gazdasági igazgató és Kovács Ági olimpiai bajnok, a TF kommunikációs referense vettek részt.

SE-NSSZ együttműködés (1) SE-NSSZ együttműködés (2)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!