A MOVILISE projekt
2010. március 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sportolók mobilitásának és szakképzettségének növelése innovatív angol nyelvtanfolyammal

A magyarok háromnegyede csak az anyanyelvén tud megszólalni, miközben az uniós állampolgároknak csaknem kétharmada beszél valamilyen idegen nyelvet (forrás: Eurostat).

A Nemzeti Sportszövetség különösen fontosnak tartja a sportszektorban résztvevők (sportolók, edzők, bírók, adminisztrációs dolgozók, egyetemisták, stb.) idegen nyelvi képzését, nyelvtudás szintjének emelését, hiszen napjaink jogos követelménye legalább egy idegen nyelv ismerete. Ezért az NSSZ partnereivel együttműködve részt vesz a MOVILISE online angol nyelvi képzés EU-s programban.

Ez a program a Leonardo da Vinci innováció transzfer projektje, amelyet az Isztambuli Fővárosi Önkormányzat Ifjúsági és Sport Igazgatósága dolgozott ki. A MOVILISE célja a sportolók számára használható szakmai angol nyelvtanító modulok és más online módszerek kidolgozása. A 18 hónapig tartó projekt a sportolók, edzők, játékvezetők és bírók mobilitásának növelését és nyelvtudásának erősítését kívánja elérni. A Leonardo da Vinci (LdV) program az Európai Bizottság által indított „Egész életen át tartó tanulás” program része.

A program első lépéseként kérjük, töltse ki, illetve töltesse ki a versenyzőkkel, edzőkkel, bírókkal, adminisztrációs munkatársakkal az alábbi linken található kérdőívet!

http://movilise.eu/survey/data/3?setlang=hu

A projekt partnerei:

ISZTAMBUL FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZATÁNAK IFJÚSÁGI ÉS SPORT IGAZGATÓSÁGA (projektvezető) Isztambul, Törökország, http://www.ibb.gov.tr

BRAILCOM, O.P.S. (partner) Prága, Cseh Köztársaság, http://www.brailcom.cz

NEMZETI SPORTSZÖVETSÉG (partner) Budapest, Magyarország, http://www.nssz.hu

SPORT ÉS IFJÚSÁGI MINISZTÉRIUM ISZTAMBULI IGAZGATÓSÁGA (partner) Isztambul, Törökország, http://www.istanbul-gsim.gov.tr

MARMARA EGYETEM TESTNEVELÉSI ÉS SPORT KARA (partner) Isztambul, Törökország, http://www.besyo.marmara.edu.tr

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!