Látogatás Japánban
2015. február 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A University of Tsukuba meghívására hat napra Japánba utazott Mocsai Lajos, az Egyetem rektora és Heim Attila, a Nemzetközi Osztály munkatársa. A megérkezés napján a TF képviselőit fogadta a meghívó egyetem több oktatója és munkatársa, akikkel rektor úr tárgyalásokat folytatott a két intézmény közötti együttműködés lehetőségeiről tudományos, sportszakmai és nemzetközi vonatkozásban.

Másnap került sor a University of Tsukuba létesítményeinek bejárására, majd pedig egy vacsora keretén belül egyeztettek a magyar delegáció tagjai a két egyetem közötti Erasmus+ pályázat benyújtásának lehetőségéről és időszerűségéről.

Látogatás Japánban

A hétvégén rektor úr a TF-es kötelezettségei mellett a Japán Kézilabda Szövetség meghívásának is eleget tett és egy kétnapos edzőképzés vezetőjeként elméleti és gyakorlati előadásokat tartott közel 150 japán top edzőnek.

Látogatás Japánban

Emellett vasárnap a delegáció a Japán Nemzeti Edzőképző Központban tett látogatása során feltérképezte azokat az infrastrukturális lehetőségeket és megoldásokat, melyek hasznosak lehetnek az új TF tervezési és építési munkálatai során. Továbbá sor került egy találkozóra a Japanese Sport Council képviselőivel, mely megbeszélés eredményeként körvonalazódni látszik egy együttműködés lehetősége a sportmenedzsment, sportgazdaság területén a két intézmény között.

A japán program zárásaként a delegáció hétfőn Szerdahelyi István tokiói magyar nagykövet úrral tárgyalt arról, hogy miként tudna a TF a jövőben vezető szerepet betölteni a sport területén a két ország együttműködésében. A japán látogatás a meghívó fél minden igényét kielégítette mind az egyetemi tárgyalásokat, mind pedig rektor úr kézilabda sportszakmai munkásságát illetően.

Az utazás során a magyar delegáció segítségére volt Nemes Roland, a TF egykori diákja, a University of Tsukuba oktatója.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!