Beszámoló: MEFOB Aerobik és TFSE Sport Nap
2015. március 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszabású sporteseményre került sor vasárnap a TF-en.

Március 8-án rendeztük meg a TFSE Szabadidős Családi és Sport Napot, amelyet összekötöttek az ugyancsak a TF-en megrendezésre kerülő Diák- és Egyetemi-Főiskolai Aerobik versennyel.

Beszámoló: MEFOB Aerobik és TFSE Sport Nap

A sportág népszerűségének köszönhetően a bajnokság helyszíne, a Bácsalmási Sportcsarnok, zsúfolásig megtelt. Hatalmas volt az érdeklődés: az ország minden szegletéből (így pl. Sopronból, Debrecenből, Nyíregyházáról, Veszprémből, Szombathelyről, stb.) érkeztek az egyéni vagy csapatversenyre benevezett versenyzők, akik saját gyakorlataik bemutatása után harsányan bíztatták társaikat, ösztönözve őket a jobb teljesítményre. Nagyon változatos, dinamikus gyakorlatokat láthattunk. A versenyzők életkora 6 és 22 év között mozgott.

A bírók száma meghaladta a 10 főt, akik közül többen nem csak pontoztak, de külön feladatuk is volt: ki az elemeket, ki a kivitelezést, ki a gyakorlat nehézségi fokát figyelte alaposabban. Mivel a bírói testület tagjai – egy kivétellel – nők voltak, a rendezők nőnap alkalmából még egy szál virággal is kedveskedtek nekik. A rendkívül jól szervezett verseny lebonyolításának nagy része a Testnevelési Egyetem aerobik szakággal foglalkozó oktatóira, illetve szakképzőseire hárult: ők adták a versenyigazgatóság és iroda munkatársainak nagy részét is. Az eseményt Katus Tamás, a Magyar Tornaszövetség aerobik szakágának vezetője, egyetemünk oktatója nyitotta meg.

A szinte egész napon folytatódó verseny mellett más helyszínen is voltak foglalkozások. Ezek már nagyobb közönséget vonzottak: ide bárki benevezhetett.

Beszámoló: MEFOB Aerobik és TFSE Sport Nap

Az E-teremben Katus Attila vezetésével 12.30-kor került sor a bemelegítésére, amelyen sok-sok TF-es hallgató is részt vett. Majd Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökének köszöntő beszéde után a FTL (Follow the Leader) dance versenyszám következett, amelyben a résztvevőknek (csaknem 100-nak!) pontosan ismételni kellett a bemutatott gyakorlatokat. A versenyzők között sétáló bírók közben kiválasztották a legjobbakat, és a következő fordulóba már csak ők juthattak. (Végül így jutottak el a győzteshez is). A másik FTL versenyszám a step volt, amely az előzőhez hasonló szabályokkal került megrendezésre, csak itt a step-aerobikhoz szükséges lépcsőket is használták. A köztes időben pedig egy kis Zumbával lazíthattak a résztvevők.

Mindenki mosolygott, látszólag nagy élvezettel szánta rá idejét erre a napra: legyen az néző, versenyző, vagy csak amatőr érdeklődő. Érdemes lenne ezt a napot a jövőben is megismételni!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!