A 70 éves Kiss László köszöntése
2010. december 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December 11.-én a Magyar Úszó Szövetség és a TF úszás tanszéke a TF Hepp Ferenc termében nagy sikerű ünnepi konferenciát rendezett, amelyen a magyar úszósport legendás versenyzőjét, edzőjét és jelenlegi szövetségi kapitányát Kiss László mesteredzőt köszöntötték 70. születésnapja alkalmából.

A rendezvényt Dr. Sós Csaba tanszékvezető nyitotta meg, majd Barabás Kis Zoltán színművész (az ünnepelt veje) olvasta fel Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr levelét a kapitánynak. Ezt követően verset szavalt, majd Kovács Ágnes olimpiai bajnok köszöntője következett. Utána külföldi tartózkodása miatt távollétében Gyárfás Tamás MUSZ Elnök üdvözletét tolmácsolták az ünnepeltnek. Güttler Károly, Molnár Zoltán (MOB főtitkár) személyesen, Tihanyi József (karunk dékánja) külföldi távolléte miatt videóról gratulált Kiss Lászlónak. Ezután Dr. Tóth Ákos (ny. tanszékvezető) erre az alkalomra készített filmjének első részét mutatták be (Kiss László: az edző). A film után az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina fejezte ki háláját és megható ajándékkal kedveskedett mesterének.

Az Úszás Tanszék meglepetéssel készült: Bródy János zenész legenda köszöntötte személyesen a sport legendát. A „Ha én rózsa volnék”, és a „Boldog születésnapot” című számait a helyszínen adta elő, hatalmas sikerrel.

A következőkben a világhírű, külföldön élő magyar úszóedző, Nagy József levelét olvasták fel, amelyet Kanadából küldött a jeles alkalomra korábbi edzőjének és mentorának. Ruza József, a MUSZ főtitkára, Dr. Hargitay András, a magyar úszósport történetének első világbajnoka, később kapitánya, Turi György, az ünnepelt szakmai örököse, Dr. Sós Csaba, mint korábbi kollégája és az Úszás Tanszék vezetője szintén a helyszínen gratulált és idézte fel közös munkájuk egy-egy izgalmas, emlékezetes pillanatát. Ezt követően Dr. Tóth Ákos (ny. tanszékvezető) erre az alkalomra készített filmjének második részét (Kiss László: a kapitány) mutatták be.

A mintegy másfél órás program végén a meghatott ünnepelt mondott pár szót és a jelenlévők ajándékainak és köszöntésének fogadása után pezsgővel koccintott azokkal, akik megtisztelték jelenlétükkel.

Sok boldogságot, sikert és egészséget kapitány!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!