Atlétáink szakosztály évzárója
2014. november 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

November 12-én tartotta meg szokásos évzáró rendezvényét a TFSE atlétika szakosztálya.

Atlétáink szakosztály évzárója

A TF Étteremben tartott évzáró vacsorán először Szalma László, az Atlétika Tanszék vezetője köszöntötte az sportolókat és edzőiket, majd a MASZ elnökének üzenetét tolmácsolta az egybegyűlteknek. Ezután Dr. Molnár Sándor, a szakosztály elnöke értékelte a 2014-es évet. Idén a felnőtt és UP korosztály mellett a serdülő és a gyermek atléták szerepléséről, eredményeiről és létszámának bővüléséről is hallottunk tájékoztatót. Kiemelte a futó szakág eredményességét és csapatmunkáját. Az elnök úr külön köszönetet mondott a szakosztály ügyeinek intézésében hathatós segítséget nyújtó Lohn Angélának, aki a Bácsalmási Fedettpályás Emlékversenyünknek, és a TF-en rendezett MEFOB-nak is szervezőbizottsági vezetője volt.

A MASZ által létrehozott új versenyrendszerben a TFSE atlétái jól szerepeltek, és az Országos Csapatbajnokságon kiharcolták a döntőbe kerülést, majd a döntőben is értékes helyezést értek el. Ebben az évben közel 100 szakosztály szerzett pontot, és a csapatbajnokságon 20 csapat vett részt. Itt több egyesület is alkothatott egy csapatot, de a TFSE jól taktikázva egyedül, önállóan indult, és érte el a 11. helyezést.

Az évzárón tárgyjutalmat kaptak a legeredményesebb férfi és női atlétáink. A szakosztályi rangsorban a férfiaknál Pelsőczy Attila lett az első (edzője dr. Molnár Sándor), a második Kubicsek Máté, (dr. Gyimes Zsolt), a harmadik pedig Orosz Zoltán (Turcsik Katalin). A hölgyeknél az eredményességi rangsorban első lett Frajka Xénia (Boros Sándor),  a második Apáthy Sofi (dr. Gyimes Zsolt), és a harmadik pedig Pap Csilla (dr .Molnár Sándor).

Különdíjban részesítette a szakosztály vezetősége Zabari János ultrafutó magyar bajnokot, és Bognár Gábor szenior világbajnokot.

Minden szakosztályi tagunknak gratulálunk, köszönjük az aktív részvételt, és jövőre - a TFSE megalakulásának 90 éves évfordulóján - még eredményesebb évet kívánunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!