Túl az első lovas felvételin
2018. június 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A kaposvári Pannon Lovasakadémia adott otthont a megújult egyetemi edzőképzésünk lovassportági felvételi vizsgájának. A Magyar Lovassport Szövetség nyolc hivatalos szakága közül hatra érkezett jelentkezés a képzésre: megjelent többek között a három olimpiai szakág (díjugratás, díjlovaglás, lovastusa), a lovastorna, western-reining, valamint Magyarország legeredményesebb szakága, a fogathajtás is.

Túl az első lovas felvételin

Az embert és lovat próbáló 35-37 Celsius fokos hőségben egész nap tartott a vizsgáztatás, dacára annak, hogy a korábban jelentkezett 19 főből végül kilenc próbálkozott meg a vizsgával. Nos, ők egyaránt teljesítették az igen magas követelményeket állító sportági felvételit. A nap során a lovasok írásban és szóban számot is adtak elméleti tudásukról, valamint gyakorlatban futószárazásból, az idomító lovaglás alapjaiból és saját, választott szakágukból tettek vizsgát.

A felvételi bizottság tagjai Kövy András díjlovagló szövetségi kapitány, Némedi István fogathajtó szövetségi kapitány, Schaller Gábor lovastusa szövetségi kapitány és a Testnevelési Egyetemről Páska Ildikó (Lovastorna Szakbizottság elnöke), Zupán Péter (Lovassportok csoport, szakmai vezető), Balog Orsolya (lovasedző, testnevelő tanár) és Protzner Anna (Lovassportok Csoport vezetője, adjunktus) voltak.

A sportági felvételit tett jelentkezőknek további sikeres vizsgázást kívánunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!