Gyümölcsöző együttműködés
2018. június 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem és az egyesült államokbeli Slippery Rock Egyetem közötti együttműködés keretében nemrég hazánkba látogatott Wei Bian, az amerikai egyetem Test- és Egészségnevelés Tanszékének adjunktusa.

Gyümölcsöző együttműködés Slippery Rock University

Noha a két egyetem szoros kapcsolata már a kilencvenes években elkezdődött, csak nemrégiben indult be az Erasmus Plus csereprogram, amelyben nem csupán az egyetemek hallgatói, hanem tanárai, valamint különböző vezető pozíciót betöltő alkalmazottai is részt vehetnek. A professzor asszony így személyesen győződhetett meg arról, hogy mennyire különbözők a két ország tanításai módszerei. Kovács István, a TE adjunktusa kiemelte: az Erasmus Plus óriási lehetőség szakmailag és kulturális szempontból egyaránt.

A program résztvevői közvetlenül részesei lehetnek az másik ország testnevelés-oktatásának, illetve elmélyíthetik az egy-egy sporthoz kötődő tudásukat. A szintén idén májusban Budapesten rendezett II. Nemzetközi Sport és Innováció Konferencián pedig külön figyelmet szenteltek a szakemberek a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeire.

kép: slipperyrock.com

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!