Szövetségi kapitány az iskolapadban
2018. augusztus 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
A TF-en tanul, de korábban versenyzett olimpián, világ- és Európa-bajnokságon, nem túlzás kijelenteni, ő a kétezres évek egyik legjobb magyar súlyemelője. A szeptember 3-án a 39. életévét betöltő Gyurkovics Ferenc immár két esztendeje szövetségi kapitányként dolgozik szeretett sportágában, sőt még versenyez is, mást ne említsünk, tavaly országos bajnoki címet szerzett, sikerekben gazdag pályafutása során tizedszer.
 
 
Mindenesetre ennyi szakmai tapasztalattal és tudással felvértezve is úgy gondolja, hogy rendkívül hasznos és fontos része az életének a tanulás – hamarosan a második évét kezdi a Testnevelési Egyetem mesterképzésén.
 
„A szakmai fejlődés egyik alappillére az ismeretek karbantartása és frissítése, maga az egyetemi közeg egyébként is inspiráló – hangsúlyozta a telefonon utolért Gyurkovics Ferenc. – Mindent egybevetve már a hatodik évemet kezdem majd a Testnevelési Egyetemen, hiszen a főiskolai szakedzőit már korábban elvégeztem. Egészen kivételes a TE atmoszférája, akárhányszor belépek a kapuin, magával ragad a légkör. Az új ismeretek és tantárgyak révén szélesíthetem tudásomat, ami nélkülözhetetlen a szakmai fejlődéshez.”
 
Szövetségi kapitány az iskolapadban (Gyurkovics Ferenc)
 
Gyurkovics Ferenc egy sikeres gyakorlat közben (Fotó: Action Images) 
 
Mint említettük, kitűnő súlyemelőnk tavaly országos bajnokságot nyert, s kérdésünkre elárulta: pécsi klubja színeiben az idén decemberben elindul az országos csapatbajnokságon.
 
„Noha szövetségi kapitányként rengeteg teendőm van, rendszeresen szakítok időt az edzésekre, a sport ugyanis az életem szerves része – folytatta Gyurkovics Ferenc. – Példaképem Huszka Mihály, a hatvanas évek legendás magyar súlyemelője, aki mind a mai napig űzi sportágunkat. Nyolcvanöt évesen sem jelent neki nehézséget több mint másfél mázsával guggolni. A sportos, egészséges életmód könnyebbé teszi az életünket, két fiamat is ennek szellemében neveljük fel.”
 
Ha sportolásról van szó, ő maga sem csupán súlyt emel, hiszen annak idején kézilabdázott az általános iskolában (amely nem mellékesen sportiskola volt), a súlyemelők edzőtáborában pedig rendszeresen kosárlabdázik a fiatalokkal, vagyis a labdás sportok is közel állnak hozzá.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!