Brazil vendégek a Testnevelési Egyetemen
2018. augusztus 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A University of Campinas egyetemről brazil delegáció látogatott a Testnevelési Egyetemre, Dr. Hamar Pál rektorhelyetteshez. A TF-re érkező delegáció tagjainak érdeklődése többek között az iskolai testnevelési tantervek összehasonlítására, esetleges fejlesztési lehetőségeire terjedt ki.

A bevezetőben említett érdeklődési témán belül a torna tantárgy curriculum tartalmának megismerésére fókuszáltak a vendégek. A delegáció tagjaként Budapesten járt: Prof. Dr. Laurita Marconi Schiavon (egyetemi oktató),  Daniela Bento Soares (PhD hallgató) és Bruna Locci (PhD hallgató).

Brazil vendégek a Testnevelési Egyetemen

Dr. Hamar Pál rektorhelyettes (középen) és vendégei az NKI munkatársával, Kiss Gergellyel a TF-en 

A brazil egyetemről érkezett vendégek kutatási területe - a brazil tornászok eredményei alapján - az edzők és a versenyzők között kialakult kapcsolatról szól, és annak jellemzőire koncentrál. A University of Campinas kutatási munkájának eredményeit sikeresen próbálják Brazíliában beépíteni a torna tantárgy megfelelő oktatási moduljaiba.

A megbeszélés után a vendégek elmondták, hogy a magyar testnevelés oktatási rendszerét figyelemreméltónak tartják, ennek megismerését és felhasználhatóságát egy intézmények közötti együttműködésben szeretnék továbbvinni. Az együttműködés elemei között szerepelhet még a hallgatói és munkatársi Erasmus kapcsolatok kiépítése, vagy az ICM (International Credit Mobility) létrehozása.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!