Tóth Ákos LEN-elismerése
2018. augusztus 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nem csupán a magyar úszóknak és nyíltvízi úszóknak jutott elismerés az úszó Európa-bajnokságon. Dr. Tóth Ákos, az egykori magyar, görög és dél-koreai szövetségi kapitány, intézményünk korábbi tanszékvezetője is szép elismerésben részesült.

Dr. Tóth Ákos a bevezetőben említett tevékenységek mellett egyetemi tankönyvek, jegyzetek szerkesztője és szerzője, két díjnyertes és számos más oktatófilm készítője, majd 30 országos úszókonferencia szervezője, főrendezője és megszámlálhatatlan külföldi előadás és kurzus vezetője. Nos, Tóth tanár úr, aki mindemellett nyugalmazott egyetemi docens és az úszósport két lábon járó történelemkönyve, Glasgow-ban magas LEN-elismerésben részesült.

Tóth Ákos LEN-elismerése

Dr. Tóth Ákos (balról a harmadik), míg a képen jobbról a második, Paolo Barelli LEN elnök

A LEN Silver Pin kitüntetést azért vehette át az Európa-bajnokság során rendezett díszvacsorán, mert csaknem egy évtizeden át segítette az európai szövetséget az úszó technikai bizottság tagjaként (LEN TSC), valamint korábban a versenyrendezés vezetőjeként három nagypályás, egy rövidpályás és két junior Európa-bajnokság megrendezésében vállalt főszerepet. Nemzetközileg elismert tudása mellett, egyéniségét és szorgalmát is díjazták.

Gratulálunk, Ákos!

Tóth Ákos LEN-elismerése

Dr. Tóth Ákos, az ünnepelt.

Tóth Ákos LEN-elismerése

Dr. Tóth Ákos a MÚSZ elnökével, Wladár Sándorral, a moszkvai olimpia 200 hát bajnokával.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!