Roberto Baggio a Testnevelési Egyetemen járt!
2018. szeptember 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Munkalátogatást tett a Testnevelési Egyetemen Roberto Baggio. Az korábbi aranylabdás, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó a Baggio Horstvein Football Heroes School képviselőjeként a Pekingi Sportegyetemmel tervezett intézményi kapcsolatunkat támogatja.

A hazánkban leginkább Robi Baggiónak nevezett kiváló futballista, aki pályafutása során mindhárom meghatározó olasz klubban, a Juventusban, az AC Milanban és az Internazionalében is szerepelt, emellett 57-szeres olasz válogatott, egy delegáció élén többször is tárgyalt az elmúlt napokban arról, miként működhet együtt az általa képviselt kínai intézmény a Testnevelési Egyetemmel. A többek közt Balogh Gábor, korábbi remek öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke által is ajánlott kapcsolatfelvétel ígéretes volt.

Roberto Baggio a Testnevelési Egyetemen járt!

– A Baggio nevével fémjelzett vállalkozás általános sport-, illetve azon belül természetesen labdarúgó-specifikus képzési rendszert dolgozott ki, és a jövőben annak esetleges magyarországi alkalmazásáról, együttműködésről ejtünk szót még többször – mondta el Mocsai Lajos, a TE rektora. – Az olasz sportember megajándékozott egykori válogatott dresszével és az 1994-es vb-n viselt azúrkék mezén – amelynek csodájára járnak a kollégáim – még az aláírását is odakanyarította a 10-es számra.

Roberto Baggio a Testnevelési Egyetemen járt!

A legnépszerűbb olasz labdarúgó, dr. Genzwein Ferenc kancellárral is találkozott, aki a legendás 1994-es világbajnoki döntő emlékezetes 11-es párharcáról is szót ejtett a futballtörténelem egyik legnagyobb, nem mellékesen az egyik utolsó klasszikus „10-esével”. A TE kancellárjának olasz futballal kapcsolatos, talán kevéssé ismert rokonszenve is szóba került, mivel a magyar labdarúgó szakember legalább kétszáz alkalommal járt Udinében, ugyanis az Udinese a kedvenc csapata. Természetesen a Vasas után. 

A megbeszélések folytatódnak és a Pekingi Sportegyetemmel való együttműködés további tárgyalások során kerülhet kidolgozásra.

Roberto Baggio a Testnevelési Egyetemen járt!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!