Együttműködés a nagy múltú Soproni Egyetemmel
2018. szeptember 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Soproni Egyetem és a Testnevelési Egyetem rektora a soproni intézmény központi tanévnyitó ünnepségén.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában tartotta a Soproni Egyetem Szenátusa és az Erdőmérnöki Kar Tanácsa tanévnyitó ünnepségét. A keddi eseményen a megjelenteket Prof. Dr. Náhlik András köszöntötte. Az intézmény rektora kiemelte, hogy komoly kötelezettséget ró az oktatókra és a hallgatókra is a 210 éves múlt, de a jövő talán még fontosabb a versenyképes tudás megszerzése érdekében. - Több területen szeretnénk előrelépni, például a hagyományos képzési területeken is – mondta Prof. Dr. Náhlik András. - Szeretnénk biotechnológiai képzéseket indítani, illetve, ami a kutatásokat illeti fejlődni kívánunk ezen szakterület mellett a nanotechnológiában is – fűzte hozzá a rektor.  

Együttműködés a nagy múltú Soproni Egyetemmel

A tanévnyitón, Dr. Nagy István az agrártárca vezetője is jelen volt

A rendezvényen elhangzott: a Soproni Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Testnevelési Egyetemmel. Ezt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelentette be a tanévnyitón, melyen részt vett Dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselő is. - Sopron egy aktív város, amelynek vannak tradicionális sportágai – mondta Szabó Tünde. - A jövőben erősíteni kívánjuk itt a kosárlabdát, és külön öröm számunkra, hogy Sopronban a sportlétesítmények fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek – tette hozzá az államtitkár, aki kiemelte: a hallgatók tanulmányaira rendkívül pozitívan hat, ha még egy egyetemen is tudnak tapasztalatokat szerezni, ezért tartják példamutatónak ezt az együttműködést.  

Együttműködés a nagy múltú Soproni Egyetemmel

A jelenlegi szerződést szakmai tartalommal fogják megtölteni a felek. A keretmegállapodás folyamatosan bővülni fog az évek során. - A Testnevelési Egyetem szorosabbra fűzi a kapcsolatát a Soproni Egyetemmel, amely rengeteg lehetőséggel kecsegtet – mondta el portálunknak Prof. Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora. - Így például életre tudunk hívni egy sportmérnöki együttműködést, amely keretében a különböző intézmények hallgatói, egymással megosztva a nekik fontos tapasztalataikat, az eddigieknél fejlettebb sporteszközöket tudnak tervezni – részletezte a rektor.

A Soproni Egyetem négy karán több mint 800 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait.

Forrás: sopronmedia.hu (Fotó: Griechisch Tamás) 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!