Előadás a sporttáplálkozástudományról a Lupán
2018. szeptember 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Exkluzív környezetben, a budakalászi Lupa Beachen került sor a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tagszövetségeinek értekezletére szeptember 13-án, amelyen a Testnevelési Egyetem Sporttáplálkozástudományi Központja is bemutatkozott. 

Számos sportág képviseltette magát az eseményen, amelynek fő célja az együttműködési lehetőségek feltárása volt az eredményesség fokozása és a versenysportok népszerűsítése érdekében. Az értekezleten megjelenteket az NVESZ elnöke és főtitkára, Dr. Mészáros János és Bóné Zoltán köszöntötték. Mindketten hangsúlyozták, hogy a tagszövetségek egymás közti, valamint a sporttudományokkal foglalkozó, a sporttevékenységet ésversenyszervezést támogató intézményekkel, szervezetekkel való együttműködése kulcsfontosságú. 

Előadás a sporttáplálkozástudományról a Lupán

Dr.Tiszeker Ágnes, a MACS (Magyar Antidopping Csoport) elnöke mellett (j) a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, Mészáros János hallgatja az egyik előadást (Forrás: NVESZ)

Az értekezleten ennek jegyében bemutatkozott a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya, továbbá a résztvevők előadást hallhattak az antidopping kérdéskörrel kapcsolatos ismeretekről, valamint egy multisport fesztivál megrendezésének koncepciójáról.

Előadás a sporttáplálkozástudományról a Lupán (Nagy Barbara)

Nagy Barbara dietetikus előadása nagy sikert aratott (Forrás: NVESZ)
Lehetőséget kapott tevékenységének megismertetésére a Testnevelési Egyetem Sporttáplálkozástudományi Központja is. Nagy Barbara dietetikus átfogó előadásban mutatta be a sporttáplálkozás jelentőségét és komplexitását, továbbá gyakorlati megvalósításának nehézségeit a sportolók szemszögéből. Felvázolta, hogyan képes a Központ dietetikai és laboratóriumi szolgáltatásai révén segíteni a sportolókat abban, hogy a megfelelő táplálkozási szokások kialakításával és szükség esetén az étrendkiegészítők kockázatmentes alkalmazásával optimális teljesítményt tudjanak nyújtani úgy, hogy közben egészségüket is óvják.

Az előadást nagy érdeklődés övezte, számos szövetség jelezte, hogy a jövőben szeretne együttműködni a Központtal sportolói eredményességének növelése érdekében.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!