Fejleszti nemzetközi kapcsolatait a Testnevelési Egyetem 
2018. szeptember 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Több neves külföldi felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodást a Testnevelési Egyetem. Az erről szóló dokumentumokat a TE rektora, Mocsai Lajos és intézményünk általános rektorhelyettese, Sterbenz Tamás írta alá a vendégintézmények Budapestre érkező képviselőivel.

A múlt hét utolsó napjaiban Budapesten jártak a kanadai Brock University, a prágai Károly Egyetem (Univerzita Karlova v Praze), a kijevi Borisz Hrincsenko Egyetem (Borys Grinchenko Kyiv University), a spanyol Tarragónai Egyetem (Rovira i Virgili University) és a japán Vaszeda Tudományegyetem (Waseda Daigaku) képviselői.

A Testnevelési Egyetem kampuszfejlesztésével párhuzamosan intézményünk rektora, a kölni rektor kérésére a tervezettnél egy héttel korábban, elsőként a világhírű Kölni Egyetem vezetőjével írt alá együttműködési megállapodást. Emellett azonban – a Nemzetközi Iroda, Mocsai Lajos rektor iránymutatása és Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes közreműködése mellett - egyértelmű szándék, hogy az európai színvonalú új Testnevelési Egyetem meglévő nemzetközi kapcsolatai új szintre kerüljenek és emellett számos új együttműködés is megkezdődjék.

Fejleszti nemzetközi kapcsolatait a Testnevelési Egyetem

Mocsai Lajos a TE rektora a Vaszeda Egyetem képviselőjével, Prof. Yanai Toshimasával

A TF korábban jól ismert, de most újra aktív nemzetközi jelenlétének megerősítése tehát folyamatban van. Ennek a folyamatnak a keretein belül Mocsai Lajos és az NKI képviselői a nagy múltú Rovira i Virgili University, a Tarragónai Egyetem vezetőivel folytattak tárgyalásokat, amelyeken a felek megvitatták egy jövőbeli kooperáció alapjait. A múlt heti összejövetelen jelenlévő Kijevi Egyetem képviselőivel még ez év májusában került aláírásra egy megállapodás, amely ígéretes lehet mindkét fél számára. 

Ezúttal a Charles Egyetemmel került sor egy Erasmus keretszerződés aláírására valamint a japán Waseda University és a Brock University jelenlévő képviselői elláttak kézjegyükkel egy-egy együttműködési megállapodást. 

Fejleszti nemzetközi kapcsolatait a Testnevelési Egyetem

Sterbenz Tamás a Károly Egyetem képviselőjével, Prof. Dagmar Pavluval 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!