Megalakult a TFSE szellemi sportok szakosztálya
2018. október 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Remek teljesítménnyel, 11-1-es győzelemmel kezdte meg első szezonját a TFSE nemrég alakult szellemi sportok szakosztálya. A budapesti felnőtt csapatbajnokság harmadosztályában, az 1. fordulóban a Palota Sakk II. csapatának sakkozói ellen ült asztalhoz egyetemünk együttese. 

A párharc során több fordulatos mérkőzést láthattak az érdeklődők, a legutolsó pontot Reviczki Roland, legerősebb ifjúsági játékosunk íratta be három órányi játék után. Nemcsak az egyesületet, hanem az egyetemet is képviselte sakkozóink egy része: a csapattagok közül Varga Klára, Terbe Zsuzsanna és Sármási Péter a TE Edző Bsc képzésének másodéves hallgatói, valamint összeállításunkat erősítette még Dr. Sterbenz Tamás, a TE rektor-helyettese is.

Megalakult a TFSE szellemi sportok szakosztálya

Külön öröm volt a csapatvezetés számára, hogy nagy lélekszámú utánpótlás táborunkból ennyien megmutathatták, hogy mire képesek a táblán. Mivel a csapatbajnokság legmagasabb osztályában is csak egy ifjúsági játékos szerepeltetése kötelező, így a felnőtteknél ritkaságnak számít, hogy hét ifjúsági játékos szerepel egy fordulóban, méghozzá kiváló eredménnyel.

Megalakult a TFSE szellemi sportok szakosztálya

A TFSE következő meccse két hét múlva lesz, a Hüsi SC III. csapata ellen ül asztalhoz együttesünk. Mivel a cél a magasabb osztályba való feljutás, csak remélni lehet, hogy az a találkozó is sikerrel zárul. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!