Az 1965-ben végzett évfolyam-találkozója
2018. október 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szinte hihetetlen, 53 évvel ezelőtt 91-en kaptuk meg a Magyar Testnevelési Főiskola nappali tagozatán a középiskolai testnevelő tanári diplománkat. 1965-öt írtunk akkor...

 Az 1965 ben végzett évfolyam találkozója

Az elmúlt évtizedekben minden évben találkozunk! Amíg élünk és remélünk, meg az egészségünk megengedi, ezt a sorozatot folytatjuk. Persze mindig vannak köztünk frissen műtöttek, betegséggel kínlódók, családi eseményeken részt vevők, de most, szeptember utolsó szombatján is 41-en jöttünk össze, lelkesedésünk, összetartásunk töretlen, egyre jobban megbecsüljük egymást, a barátságunkat, hűek vagyunk régi alma materunkhoz.

Elképedve hallgattuk Mocsai Lajos rektor úr beszámolóját a Testnevelési Egyetem fantasztikus megújulásáról, az egyetem profiljának bővítéséről, csodáltuk a látványterveket és az új épületben gyönyörködtünk. Talán megérjük az óriási komplexum elkészülését.

Eszembe jutott a régi atlétikapálya a 200-as futókörrel a TF udvarán, a füves kis tornatér, a szabadtéri, eleinte csak salakos labdajátékpályák, a téli villamosozások a margitszigeti úszás órákra – számunkra ez is mind csodálatos és családias volt. A nagy értéket az akkori kiváló tanáraink óriási tudása és magával ragadó személyisége adta. Közkívánatra meghallgattuk újra Tóth Ákos évfolyamtársunk megható beszédét, amelyet az aranyoklevél átvételekor mondott el először. Ákos tökéletesen vissza tudta adni a bennünk dolgozó érzelmeket.

Igazán finom ebéd, jó egri bor társaságában beszélgettünk, anekdotáztunk, emlékeztünk azokra a társainkra és tanárainkra, akik már nem lehetnek köztünk. Jövőre is találkozunk, ha nem is a régi, öreg ebédlőben, hanem egy tiszta, elegáns étteremben, ha az addig elkészül.

A találkozó főszervezője Bácsalmási László volt, Kovács Etelével és Tóth Ákossal karöltve, mint eddig mindig.

szöveg és kép: Kaboldy Julianna

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!