Határozott HÖK-elnöknő
2018. november 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban lezajlott a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) tisztújító küldöttgyűlése, amelyen eldőlt, immár Szaplonczay Makrina a HÖK elnöke, a szervezet két alelnöke pedig Wukovics Pancsics Dejan és Kotroczó Levente. Az elmúlt évben Morvai Lajos töltötte be az elnöki pozíciót, ő azonban nem indult újra, Szaplonczay Makrina volt az egyedüli jelölt a posztra – vele beszélgettünk.

„A két fő csapásirány az ösztöndíjrendszer rendbetétele, valamint a tanulmányokkal kapcsolatos információk – egyebek mellett az átjelentkezés, a tárgyfelvétel, a határidők – eljuttatása a hallgatókhoz egyszerűen és érthetően – mondta terveiről határozottan az új elnök. – Előbbi kapcsán fontosnak tartjuk a papíralapú munka kvázi megszüntetését, a kor követelményeinek és elvárásainak megfelelően elektronikus úton szeretnénk mindent intézni. Ami pedig a tanulmányokkal kapcsolatos részeket illeti, nos, a hallgatók felé áramló információáradat kezelését megkönnyítendő, igyekszünk rövid videoüzenetekkel eljuttatni a legfontosabb tudnivalókat, mert tapasztalatom szerint vizuálisan könnyebb feldolgozni a különféle információkat.”

Határozott HÖK-elnöknő (Szaplonczay Makrina)

A Testnevelési Egyetem rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakán harmadéves Makrina elmondta: már a középiskolában is belekóstolt a szervezőmunkába, és a TE-re felvételt nyerve elhatározta, hogy a HÖK-ben (is) kíván dolgozni.

Az új elnök jószerével végigjárta a „szamárlétrát”, Tóth Levente, illetve Morvai Lajos személyében nagyszerű mentorai voltak – ők buzdították az egyre komolyabb feladatok elvégzésére.

Határozott HÖK-elnöknő (Szaplonczay Makrina)

„Tulajdonképpen végigkísértem a munkájukat, és nagyon jólesett, hogy mindketten a támogatásukról biztosítottak – mondta Szaplonczay Makrina. – Valójában ők jelentették számomra a legerősebb motivációt az elnöki szerepvállalással kapcsolatban. Nem csupán a munkakapcsolatunk volt kifogástalan, hanem barátok is lettünk, eddig is mindent meg tudtunk beszélni egymással és ez a továbbiakban is így lesz.”

Mi mást is tehetnénk még hozzá: munkájához sok sikert, egészséget és kitartást kívánunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!