Megkezdődött a Társadalmi innovációk-Új módszerek projekt a TE-n
2018. november 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló Társadalmi innovációk-Új módszerek kidolgozására irányuló projekt a Testnevelési Egyetemen 2018. június 1-vel vette kezdetét.

Megkezdődött a Társadalmi innovációk - Új módszerek projekt a TE-n

A projekt célja olyan mentális és fizikai egészségtudatosságot fejlesztő projekt módszertanának kidolgozása és pilot tesztelése, ami egyszerre épít a sport:

  • fizikai/testi jótékony hatásaira;
  • közösségépítő szerepére;
  • közvetítő és áttételes szerepére, illetve funkciójára az egyéni célrendszerek kidolgozása és a célok elérése során;
  • és a mentális egészséggel való szoros kölcsönhatására.

A  projekt a Testnevelési Egyetem Fejér-megyében lévő telephelyének otthont adó Velencén valósul meg. A 194,2 millió Ft támogatásból megvalósuló fejlesztés eredményeként olyan sportközösségek kialakítására kerül sor, amelynek tagjai valamilyen hasonló kihívással szembesülnek vagy olyan szociális szolgáltatások hiányában szenvednek, amelyek megléte növelné az életminőségüket. Ennek megfelelően a projekt célcsoportja a közoktatásban résztvevő, lemorzsolódással fenyegetett diákok, álláskeresők, valamint a nyugdíjasok.

Az EFOP-5.2.5-18-2018-00012 projektről bővebb információt az alábbi oldalon olvashatnak: https://tf.hu/projektek/hazai-projektek/efop-5-2-5-18-2018-00012

További információ kérhető: Németh István (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!