Kézzelfoghatóan az elméletről
2018. november 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Hungarian Language and Culture tantárgy keretében, az órákon felmerülő tananyaghoz kapcsolódva tett látogatást az elmúlt hét utolsó napjaiban a Testnevelési Egyetem ERASMUS csoportja a Parlamentben.  

Kézzelfoghatóan az elméletről

Az idén számos országból érkezett ERASMUS hallgatók rendkívüli érdeklődéssel vettek részt a mostani parlamenti és a korábbi Terror Házában tett viziten. Ámulattal nézték és fotózták a folyosók és az ülésterem szebbnél-szebb aranydíszítéseit, a lépcsőházat, de legjobban a koronának is helyt adó központi kupolaterem érintette meg őket. Természetesen leginkább a Szent Korona nyűgözte le őket, amelynek hányatott sorsát és Magyarországra visszakerülésének történetét kimondottan izgalmasnak találták.

A hallgatok korábban a Terror Házában tett látogatásuk során véget nem érő kérdéseket tettek fel a több mint 2 órás bejárás alkalmával. Elmondásuk szerint nagyon sok mindenről nem volt tudomásuk, és örültek, hogy ezeket a történelmi tényeket megismerhették, illetve kérdéseikre választ kaphattak.

E látogatások mellett a hallgatók ott voltak az október 23-i TF-es ünnepségen is (néhányan aktívan is részt vettek a megemlékezésen), így talán teljesebb képet nyertek a magyar kultúráról és szokásokról.  

Nemerkényi Krisztina | fotó: Po-An Cheng (tajvani hallgató)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!