Tovább a fejlődés útján
2018. november 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Büszkén állíthatjuk, hogy nem csupán a külső átalakításból szűrhető le a Testnevelési Egyetem újjászületése. A modernizáció részeként említhetjük például azt is, hogy ebben a félévben az egészségfejlesztési szakra járó hallgatóknak lehetőségük nyílik az elmélet mellett a gyakorlatban is megismerkedni az egészségügyi joggal, vagyis olyasfajta szakterülettel, amelynek egyelőre még nincs külön tanszéki „otthona” egyetemünkön.

Tovább a fejlődés útján

Ebben az időszakban dr. Szekeres Diána, a BME GTK Üzleti Jog Tanszékének egyetemi adjunktusa, a TE óraadója kalauzolja a TE hallgatóit, és ismerteti meg őket e jogág rejtelmeivel.

„A józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban intézetvezető főnővérként dolgozó Szabóné Juhász Juliánna, járóbeteg ellátás-alelnök asszony segítségével és dr. Horváth Szilárd főigazgató úr hozzájárulásával a Testnevelési Egyetem hallgatóival lehetőségünk volt betekinteni az intézmény mindennapjaiba – mondta megkeresésünkre Szekeres Diána. – A TE hallgatói ebben a félévben széles körű ismereteket sajátíthatnak el többek között az egészségbiztosítási szolgáltatásokkal, a biztosítási jogviszonnyal, az egészségügyi ellátásokkal kapcsolatosan az elméleti jogi oktatás részeként. Ugyanakkor fontosnak tartom a gyakorlat szerepét is hangsúlyozni, ebben pedig nagy segítségünkre volt, illetve van a Szent Kozma Egészségügyi Központ. Korszerű technológiával felszerelt intézményről beszélünk, amelyben jószerével minden megtalálható egy helyen. Látogatásunk alkalmával a hallgatók is meggyőződhettek arról, hogy a betegjogok kapcsán mennyire hasznos és fontos gyakorlatban látni a tartalmi elemeket, vagy például azt, hogy milyen feladatokat lát el a háziorvos.”

Szekeres Diána hozzátette: rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott, egyúttal jelezte, hogy jó esély mutatkozik akár egy hosszabb távú együttműködés kialakítására a Testnevelési Egyetemmel, amely szakmai gyakorlati helyként is tökéletesen megfelelne.

Elvégre van igény a hallgatók részéről a jogi tárgyak közelebbi megismerésére.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!