Karatebemutató a birkózóteremben
2018. december 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December 18-án kedden bemutatót tartottak idei utolsó órájukon azok a hallgatók, akik választhatják a karatét, s ezt a sportág iránt érdeklődők is megtekinthették. Meghívott vendégeink között volt dr. Palkovics László miniszter úr, akiről talán kevesen tudják, hogy 2. danos karatemester, valamint dr. Lacsnyi Márton, az EMMI politikai főtanácsadója, aki a küzdősport stratégia megalkotásában vett részt.

Karatebemutató a birkózóteremben

A Magyar Karate Szakszövetség részéről megtisztelt minket jelenlétével dr. Mészáros János, a szövetség elnöke, 8. danos mester. Nagy örömünkre szolgált, hogy az egyetem részéről megtekintette a bemutatót habil. dr. Sterbenz Tamás rektorhelyettes, illetve dr. Németh Endre tanszékvezető is.

A hallgatók nagyon izgultak, hiszen csupán 10 óra gyakorlás állt mögöttük, de mindvégig lelkesen, teljes odaadással végezték a feladatokat – körülbelül másfél év karate anyagát sajátították el!

A nagy sikerű bemutató után Sterbenz Tamás és a sportág prominens személyiségei megdicsérték a csoportot, s mindannyian egyetértettek abban, hogy ha ezt a fegyelmet, koncentrációt és kognitív kontrollt sikerül beépíteni az egyetemi oktatásba, illetve a tanárképzésen keresztül a köznevelésbe, segítené és magasabb szintre emelné az oktató-, valamint a nevelőmunkát.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!