Sikeres Educatio Szakkiállítás és új kabalaállat leleplezés
2019. január 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 10. és 12. között rendezték meg a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Hungexpo A csarnokában. A Testnevelési Egyetem ebben az évben is részt vett az eseményen és rengetegen érdeklődtek a TF-en való továbbtanulás iránt.

Sikeres Educatio Szakkiállítás és új kabalaállat leleplezés

Az Educatio Szakkiállítás feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel, a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. Az esemény tehát azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a továbbtanulásra készülők felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre.

A seregszemlén közel 200 kiállító és több mint 50 ezer látogató vett részt, s csaknem 50 hazai felsőoktatási intézmény jelenlegi hallgatói, oktatói adták át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, no meg a tanulmányokat követő jövőképről is.

A rendezvény rendkívüli népszerűségnek örvend a magyar felsőoktatási intézmények körében (is), s természetesen a Testnevelési Egyetem is képviselteti magát évről évre. Az idén is óriási volt az érdeklődés a TE standjánál mind a három napon, továbbá a színpadi programunk is jól sikerült.

Sikeres Educatio Szakkiállítás és új kabalaállat leleplezés (Mocsai Lajos, TFSE kabala)

Sikeres Educatio Szakkiállítás és új kabalaállat leleplezés (TFSE kabala)Az eseményen Mocsai Lajos, intézményünk rektora a színpadon mondott beszédet a Testnevelési Egyetem jövőképéről, majd a TFSE Cheerleader-csapata hivatalosan is bemutatta egyetemünk sportegyesületének, a TFSE-nek új kabalafiguráját.

A TFSE vezetése még tavaly nyáron döntött úgy, hogy a patinás egyetemi egyesületünk kabalafigurája egy tradicionális magyar állat, a racka kos lesz.

A sportban a kos elfogadott szimbólum, de Magyarországon kevéssé ismert, azonban az amerikai futball bajnokságból, az NFL-ből ismerhetjük, mint a Los Angales Rams névadója. A kos az erőt, az kezdeményezőkészséget, de egyben a stabilitást, a megbízhatóságot is szimbolizálja, amelyek a sportban fontos tulajdonságok. A TFSE figurájára több terv, elképzelés érkezett, amelyek közül végül az Moholy Nagy Iparművészeti Egyetem segítségével, egy fiatal grafikus, Véér Kinga munkája nyerte el a megvalósítás lehetőségét.

Ezt követően a budapesti birkózó világbajnokságon sikeres magyar sportolók közül két TF-es hallgató, Kiss Balázs és Lőrincz Tamás beszélt a sport és a tanulás kapcsolatáról.

Sikeres Educatio Szakkiállítás és új kabalaállat leleplezés (Kiss Balázs, Lőrincz Tamás)

Zárófellépésként még egy zumba bemutatóval is komoly sikert ért el a Testnevelési Egyetem műsora az A pavilon nagyszínpadán.

A TF standján több ezren megfordultak a hétvégén és egyetemünk bemutatkozása ezen a héten a pénteki nyílt nappal folytatódik, amelyre a regisztráció már betelt.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!