Gombocz János 75 éves
2019. január 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 14-én, hétfőn töltötte be 75. életévét Prof. dr. Gombocz János, egyetemünk korábbi tanszékvezetője, a Társadalomtudományi Intézet egykori intézetigazgatója. A népszerű és elismert szaktekintély több mint fél évszázada, 1968 óta tanít egyetemünkön (korábban Testnevelési Főiskola), mást ne említsünk, ezen a héten is vizsgáztat.

Gombocz professzor a katolikus pedagógusok konferenciáján

Gombocz professzor a katolikus pedagógusok konferenciáján (2018. április)

„A szakedzői második évfolyamának hallgatóit vizsgáztatom, rengetegen vannak, s úgy alakult, hogy nekik és nekem is ez az időpont a leginkább megfelelő – mondta megkeresésünkre Gombocz János. – Végtelenül szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen közegben végezhetem a munkámat, minden áldott nap nagy élmény csupa jókedvű, életvidám, optimista fiatal között lenni. A sport és a testnevelés az élet csodálatos oldala, felemelő érzés ennek részese lenni. Tavaly volt ötven éve, hogy elkezdtem tanítani az intézményünkben, jelenleg én vagyok a legrégebben oktató tanár az egyetemen.”

A tanítás mellett természetesen sportol is, a keddi vizsgáztatás után például a kosárlabda-terembe vezetett az útja.

„Hetven év fölöttiek alkotják a csapatokat, időnként csatlakoznak hozzánk fiatalabb tanárok, esetleg diákok – mondta ennek kapcsán a professzor úr. – Néhány éve még két palánkra játszottunk, most már csak egyre, hogy ne kelljen annyit futni. De a lényeg a mozgás, a sportolás, valamint az, hogy jól érezzük magunkat a bőrönkben. Habár hétfőn a hetvenötödik életévemet töltöttem be, a legkevésbé sem érzem magam annyinak.”

És valójában ez a lényeg.

Isten éltesse, professzor úr!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!