Vendégül látjuk a világot
2019. január 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban hazánkba, közelebbről Budapestre látogatott Verena Burk, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első elnökségi tagja, a FISU Oktatási, valamint Média Bizottságának elnöke, továbbá Julien Buhajezuk, a FISU oktatási menedzsere, hogy egyeztessenek a 2020. augusztus 12. és 16. között fővárosunkban megrendezendő FISU Forum előkészületeiről.

Vendégül látjuk a világot

Hogy mi is ez az esemény?

Nos, a FISU Forum a legnagyobb hallgatói vitafórum, amelyen azonban nem csupán a hallgatók vesznek részt, ez a rendezvény ugyanis egy füst alatt összehozza a sportvezetőket és az egyetemi vezetőket. A fórum egyik különlegessége, egyszersmind alappillére, hogy a résztvevők ugyanott laknak és étkeznek – a 2020-ban esedékes FISU Forum esetében ez az ELTE Budaörsi úti Kőrösi Csoma Sándor kollégiuma lesz. Fontos megjegyezni, hogy a világszerte jelentős érdeklődésre számot tartó fórum a Testnevelési Egyetem és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közös szervezésében lesz megrendezve!

Hazánk egyébként nem először pályázott a FISU Forum rendezési jogára, 2018-ban ugyancsak benyújtottuk jelentkezésünket, akkor azonban az oroszországi Krasznojarszk győzött. Nem utolsósorban azért, mert az idén márciusban az orosz város ad otthont a téli Universiadénak, márpedig ilyenkor bevett szokás, hogy a nagy volumenű sportesemények házigazdája előzőleg számos nemzetközi versenyt és/vagy konferenciát rendezhet a nagy eseményre készülve.

A 2020-as FISU Forum pályázatát azonban Budapest nyerte el, megelőzve Kijevet. Ukrajna fővárosa mindenesetre így sem járt rosszul, 2022-ben ugyanis ő lesz a házigazda.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!