Elkezdődött az inkluzív sportoktatók képzése
2019. február 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén február 7-én az első tanítási nappal, majd az esti tanévnyitóval elkezdődött a Testnevelési Egyetem és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös szakirányú továbbképzése.

Elkezdődött az inkluzív sportoktatók képzése

A tanévet Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg. Az évnyitót megtisztelte jelenlétével az egyetem és az MPB vezetősége, sportvezetők, valamint a szak oktatói és Ekler Luca Európa-bajnok paraatléta is. A Seizan Karate-Do Sportegyesület és az I-Karate Hungary Sportegyesület versenyzői formagyakorlat-bemutatóval tették színesebbé az eseményt.

A képzés első három napján elméleti és gyakorlati órákon alapozó és szakmai ismeretekkel bővült az I. évfolyamos hallgatók tudása az Alapvető fogyatékossági ismeretek, Bevezetés a sportszervezetek és sportirányítás világába, Sport és esélyegyenlőség, Inkluzív testneveléselmélet és módszertan, Inkluzív testnevelés és edzés gyakorlata, A parasport edzéselmélete és módszertana, továbbá A parasport edzés gyakorlata tantárgyak keretében.

fotó: Kerekes Zoltán

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!