Nagy sikert aratott a szenior életmódváltó program!
2019. március 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Óriási sikert aratott szombaton a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 keretében megrendezett szenior életmódváltó program. A MOM Parkban lebonyolított eseményen egészen a zárásig sorban állás volt a Testnevelési Egyetem által biztosított mérési és tanácsadási standnál!

Nagy sikert aratott a szenior életmódváltó program! (Lacza Zsombor)

Dr. Lacza Zsombor

„Azért vagyunk, hogy igazi eseményeket rendezzünk, s ne csupán a tankönyvekből tanuljunk – hangsúlyozta megkeresésünkre dr. Lacza Zsombor, egyetemünk tudományos rektorhelyettese. – A Testnevelési Egyetemnek ez volt az első kinti lakossági tanácsadása, s büszkén mondhatom, hogy zajos sikert arattunk, hiszen több száz idős korú érdeklődőt vonzott az esemény!”

A szenior életmódváltó bemelegítését Kropkó Péter, világhírű triatlonosunk tartotta, a táncprogramot pedig Katus Attila, a világ- és Európa-bajnok sportaerobikosunk. A szeniorok mellett részt vettek az eseményen a TE rekreációs hallgatói is, számukra ez szakmai gyakorlatot biztosított.

„A Sport- és Egészségtudományi Intézet is kiállt tanácsadásra, szóba került a sportpszichológia, a táplálkozástudomány, a járásanalízis, s végeztünk talpnyomás-, illetve izomerőmérést is. Ez azért fontos, mert az idős kori életminőséget jelentős mértékben az alsó végtagok izmainak állapota határozza meg” – tette hozzá dr. Lacza Zsombor.

A nagy sikerű rendezvény egyik leglátványosabb része volt, amikor a szakemberek esni tanították az idősebbeket, akik bátran és kíváncsian vállalkoztak az egyébként rendkívül hasznos mozdulatsorok begyakorlására és elsajátítására.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!