Ünnepeltek az atléták
2019. március 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Minden évben március idusán hagyományos ünnepséget tartanak az atléták a Sándor, József, Benedek, Gergely névnaposok és a márciusi születésnaposok tiszteletére.

Ünnepeltek az atléták

Az idén a Testnevelési Egyetem új éttermének különtermében gyűltek össze a tanszék jelenlegi és nyugállományban levő kollégái, valamint azok, akik elfogadták a tanszékvezető meghívását e jeles alkalomra, hiszen a 85 éves Kulcsár Gergelyt és a 80 éves dr. Molnár Sándort ünnepeltük! Külön köszöntötte őket Prof. Dr. Hamar Pál, a TE rektorhelyettese és Németh Lajos tanár úr, a TFSE elnöke.

Kulcsár Gergely gerelyhajításban versenyzőként és edzőként megszerezte mindhárom olimpiai érmet: Rómában (1960) bronzot, Tokióban (1964) ezüstöt, Mexikóban (1968) ismét bronzot „hajított”, majd a montreali játékokon (1976) tanítványa, Németh Miklós aranyérmes lett, méghozzá világcsúccsal. Évtizedekig (1968 és 1996 között) tanított a TF-en, nem mellesleg a most őt köszöntő TFSE-elnöknek, Németh Lajosnak csoportvezető tanára is volt. Érdekesség, hogy a Csörsz utcai atlétikapályán lévő életnagyságú gerelyhajító szobornak ő volt TF-es hallgatóként a modellje, amikor még nem volt híres sportoló, de edzője, Koltai Jenő bácsi, intézményünk akkori vezetője, gerelyhajító mesteredző már akkor látta, ebből a hallgatóból nagy gerelyes lesz. Reméljük, a felújítandó pályán is áll majd ez a szép bronzszobor, emléket állítva az egykori TF-es gerelyes hagyományoknak.

A 80 éves dr. Molnár Sándor tanár úr a TF oktatójaként 1981-ben lett a TFSE ügyvezető elnöke, s ezt a feladatot kisebb megszakítással 2012-ig látta el. A közép-, hosszútávfutó és gyalogló szakág oktatója volt a tanszéken és edző az atlétika szakosztályban. Jelenleg is töretlen lendülettel segíti a szakosztály munkáját szakosztály-elnökként és edzőként. Az ünnepségen a TFSE elnökétől egy Tiszteletbeli Elnök feliratú emléktáblát kapott.

Megtisztelte jelenlétével az ünnepséget a tanszék doyenje, a 90. életévében járó volt tanszékvezető, dr. Zarándi László is. A meghívott MOB-vezetők külföldi utazásuk miatt írásban köszöntötték az ünnepelteket, megemlítve, hogy időnként személyesen is alkalmat kerítenek erre. A jó hangulatú, a régmúlt eredményeit, no meg a vidám történeteket felelevenítő összejövetelt éttermünk finom vacsorája és igényes felszolgálása is emlékezetessé tette.

Isten éltesse a tanár urakat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!