Dr. Németh Endre: „Boldog és büszke vagyok”
2019. április 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A minap tartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS). A Magyar Sport Házában rendezett eseményen a MEFS Hajós Alfréd Aranyplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat kapott mások mellett Dr. Genzwein Ferenc, a Testnevelési Egyetem kancellájra, valamint Dr. Németh Endre, egyetemünk Küzdősportok Tanszékének vezetője.

Dr. Németh Endre: Boldog és büszke vagyok!

„Boldog és büszke vagyok, hogy ezzel a kitüntetéssel elismerték a munkámat – mondta megkeresésünkre Dr. Németh Endre. – Ezerkilencszáznyolcvanhétben szereztem a TF-en a judo szakedző diplomát, s ezerkilencszázkilencvennyolc óta dolgozom a hazai szakszövetségben ügyvivőként, sportági referensként. Tanszékvezetői elődöm, Dr. Galla Ferenc indította útjára az ötvenes évek végén a judo MEFOB-ot, s a néhai Horváth Istvánnal ezerkilencszáznyolcvankilencben újraindítottuk, azóta minden év novemberében rendezzük meg. És mondhatom, nagy sikere van, az egyik legnépesebb versennyé nőtte ki magát, immár háromszáz-négyszáz induló vesz részt rajta. Az ünnepélyes díjátadón a MEFS Csík Ferenc Ezüstplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat kapott Nagy Ádám, az NKE judo tanára, valamint Dr. Morvay-Sey Kata, a PTE adjunktusa is, annak idején mindkettőjüket tanítottam, örülök, hogy az ő munkájukat is elismerték, ők is nagyban hozzájárultak a judo MEFOB népszerűsítéséhez.”

Itt jegyezzük meg, hogy a Testnevelési Egyetem rendre kimagaslóan szerepel a versenyen, mást ne említsünk, 1989 óta mindössze kétszer fordult elő, hogy nem a mieink diadalmaskodtak, a második ilyen alkalom éppen tavaly volt.

„Az egyik versenyzőnk mondta is a díjátadónál, hogy Endre bá’, harminc év alatt kétszer lemaradni az első helyről még belefér, nem?”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!