Asztalitenisz: Több mint világbajnokság
2019. április 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Budapest adott otthont április 21 és 28 között az asztalitenisz-világbajnokságnak. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) nemcsak a verseny sikeres lebonyolítására fókuszált, hanem lehetőséget adott a sportági szövetségek, olimpiai bizottságok, illetve szponzoraik számára, hogy workshopon keresztül megismerjék a sportággal kapcsolatos fejlesztési stratégiájukat.

Ezek három területre irányulnak: a kimagasló teljesítmény elérésére, a kontinentális fejlesztésre és az oktatásra. A nemzetközi szövetségben tavaly új részleg is alakult, amely kizárólag az oktatás modernizációjáért felelős. E részleg igazgatója, Polona Cahovin, valamint az oktatásért felelős biztos, Ramon Ortega-Montes vette fel a kapcsolatot a Testnevelési Egyetemet képviselő Kiss Gergellyel, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársával, hogy az edzőképzés területén adódó lehetőségekről tájékozódjanak.

Asztalitenisz: Több mint világbajnokság

A szövetségben már meglévő edzőképzési szinteket szeretnék továbbfejleszteni, s ebben egyetemi partnerek együttműködésének lehetőségeit keresik. Az ITTF képviselői a több évtizede sikeresen működő ICC (Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam) mintájára szeretnének tanfolyamokat szervezni, kizárólag az asztaliteniszben dolgozó edzők számára. Az egyeztetés során számos rövid képzési, online és úgynevezett blended program lehetősége felvetődött, s mindegyik elnyerte a nemzetközi szövetség képviselőinek tetszését. Remélhetőleg hamarosan meg is valósul valamelyik program a TE és ITTF együttműködésében.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!