Sport és Egészség a Honvédelemért konferencia
2019. április 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Honvédkórház megalakulásának 120. évfordulója kapcsán szervezett rendezvénysorozat egyik eseményére április 26-án került sor az MKB Bank Váci utcai székházának dísztermében. A gyönyörűen helyreállított volt Tiszti kaszinó méltó környezetet biztosított az igen magas színvonalú rendezvényhez.

Az előadások sokszínűek voltak, felölelték a sport, egészség és honvédelem szinte minden területét. A rangos előadók között volt államtitkár, kormánybiztos, rektor, főigazgató, egyetemi tanár, gyógytornász, vezérőrnagy, dandártábornok, ezredes, akik számos intézményt képviseltek: egyetemeket (többek közt: Semmelweis Egyetem, Debreceni Egyetem vagy éppen a Testnevelési Egyetem), kórházakat (Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Szent János Kórház vagy a Sportkórház), illetve a Magyar Olimpiai Bizottságot.   

 Sport és Egészség a Honvédelemért konferencia

Egyetemünk tanára, a TE korábbi rektora, aki újra pályázott intézményünk vezetésére, Mocsai Lajos is felkért előadó volt, aki több évtizedes szakmai tapasztalatát összegezve a csúcsteljesítmény eléréséhez szükséges módszertanról beszélt. Prof. Dr. Koller Ákos pedig a sport koronária keringésre történő hatásáról beszélt. Egyetemünket képviselte még Dr. Boda-Újlaky Judit a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszékről, de ma a katonaság kötelékében tartozó több volt hallgatónk is érdekfeszítő előadással járult hozzá a konferencia sikeréhez. A történeti áttekintésektől kezdve, a mai modern eszközökkel biztosított magas szintű terhelési gyakorlatokon és a kiképzésen át, a sport egészségmegőrzésben nyújtott szerepéről, sportsérülésekről és azok modern gyógymódjairól, a legmodernebb orvostechnikai gyógyeszközökig, sok minden szóba került. Az érdekfeszítő előadásokat a serzvezők könyvben is tervezik megjelentetni.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!