Az előrelépés garanciája
2019. június 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az új tanévben testnevelő és gyógytestnevelő mentortanár pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzéssel is bővül a Testnevelési Egyetem képzési palettája, amelyet prof. dr. Hamar Pál vezet majd.

Hamar Pál„Nem új képzésről van szó, hiszen volt már ilyen az egyetemünkön, csak nem minden évben indítottuk el – mondta érdeklődésünkre Hamar Pál, az MTA doktora. – Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy nem csupán a fiatal korosztály képviselői vesznek majd részt benne, hanem nagy tekintélyű pedagógusok is.”

Ez ugyanis hasznos továbbképzés, mert a pedagógus-életpálya modell rendszerében ez a típusú szakvizsga kiemelt fontosságú.

„A mindennapos testnevelés bevezetésének hatására egyre több és képzettebb testnevelő tanárra van szükség – folytatta Hamar Pál. – Ha részt vesznek a továbbképzéseken, gyarapítják, szélesítik tudásukat, aminek köszönhetően egyre magasabbra léphetnek a szakmai ranglétrán.”

Az ősszel induló továbbképzés kétszer két (négy) féléves lesz, s megújult tanterv alapján zajlik.

„A korábbi tantervvel folyó továbbképzés rendkívül feszített volt, ezért a mostanit úgy alakítottuk ki, hogy a legkevésbé se legyen az. Ugyanakkor a pedagogikum, a szakmaiság, a tartalom és a módszertan sem szenved csorbát” – tette hozzá Hamar Pál.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!