Kancellár a kispadon
2019. július 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Érdekes és élvezetes programokkal színesítve pénteken hivatalosan is felavatták a Fáy utcában a Vasas új arénáját, az ötezer férőhelyes Illovszky Rudolf Stadiont, amelyen a Testnevelési Egyetem kancellárja, a Vasas tiszteletbeli elnöke, prof. dr. Genzwein Ferenc is jelen volt.

Az avatásra váró új gyepszőnyegen korábbi neves labdarúgókat felvonultató együttesek szórakoztatták a közönséget, a Vasas és a magyar válogatott öregfiúkcsapata csapott össze egymással.

Kancellár a kispadon (Genzwein Ferenc, 1993)

Genzwein Ferenc 1993-ban a Vasas kispadján 

A piros-kékek korábbi két sikeredzője irányította a két gárdát, az egyiket a Testnevelési Egyetem kancellára, a Vasas tiszteletbeli elnöke, prof. dr. Genzwein Ferenc – akinek csapatában olyan korábbi vasasos csillagok léptek pályára, mint Tamás Gyula, Ladinszky Attila, Komjáti András, az utánuk lévő generációból Juhár Tamás és Mészöly Géza, vagy a „fiatalabbak” közül Kabát Péter, Tiber Krisztián és Vincze Ottó –, a másikat pedig Gellei Imre egykori szövetségi kapitány, a szórakoztató gálameccs 6–6-os döntetlennel ért véget. Genzwein Ferenc nevéhez így történelmi esemény fűződik, hiszen ő ült először a Vasas kispadján az új stadionban!

Kancellár a kispadon (Vasas stadion)

Az öröm tüzei (Fotó: vasasfc.hu)

Ezt követően 15 perces harmadokra osztott mérkőzést játszott egymással két korábbi nagyszerű válogatott játékos, Kiss László és Müller Sándor csapata, amelyekben más sportágak Vasas-sportolói, angyalföldi kötődésű művészek és szponzorok képviselői is helyet kaptak – az előbbiek nyertek összesítésben 6–1-re.

A nap csúcspontja a Vasas felnőttcsapata és a szlovákiai Dunaszerdahelyi AC (a szlovák élvonalbeli bajnokság ezüstérmese) mérkőzése volt, amelyet Birtalan Botond két góljával az angyalföldi együttes nyert meg 2–0.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!