Meghosszabbítva: A TE fotópályázata a II. Németh Ferenc-díjért!
2019. szeptember 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem szervezésében 2019. október 2-3-án kerül megrendezésre a Testnevelési Egyetem új Központi épületében a III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia, amelynek apropóján ismét kiírásra kerül a tavaly nagy sikerrel megrendezett fotókiállítás a Németh Ferenc-díjért.

A magyar és angol nyelvű nemzetközi tudományos rendezvény célja, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos ötlete alapján, hogy ösztönözze újabb kreatív elképzelések megvalósulását és innovációvá válását a sportban.

Az esemény apropóján a LikeGroup főtámogatásával a magyar sportfotózás erejének bemutatására, a fiatal és amatőr fotósok motiválására hagyományteremtő céllal pénzdíjas fotópályázat kerül kiírásra három kategóriában. Főkategóriaként a Németh Ferenc-díjért, de hasonlóan fontosnak tartjuk a Testnevelési Egyetem Fotódíját és a hazai rendezésű világesemények legjobb fotója díjat is.   

A képfeltöltés 2019. augusztus 28. és 2019. szeptember 20. között lehetséges.

A felület itt érhető el. 

A hazai sportfotózás egyik kiemelkedő alakja, Németh Ferenc tragikus hirtelenséggel 2013-ban távozott közülünk. A fotópályázat fődíja az ő nevét viseli. A Németh Ferenc-díjért profi fotósok versenyezhetnek, minden évben egy-egy meghatározott tematika mentén, amely ezúttal – a 2018-as labdarúgással kapcsolatos tematikát követően – a hazánkban is közkedvelt technikai sportok sokszínűségét, látványvilágát és lendületét kívánja bemutatni.

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között 2

Az első Németh Ferenc-díj a Groupama Arénában került megrendezésre, nagy érdeklődés mellett

A képeket egy öttagú zsűri bírálja el, amelynek döntése alapján a III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia rendezvényének helyet adó Testnevelési Egyetem Központi épületében összesen 20-30 kép kerül bemutatására nagy méretben, sajtótájékoztató keretein belül. A képek egy részét a rendezvényt követően további egy hónapig a Testnevelési Egyetem Aulájában lehet megtekinteni.

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között 1

A képfeltöltés 2019. augusztus 28. és 2019. szeptember 20. között lehetséges.

A felület itt érhető el. 

A pályamunkákat elbíráló zsűri 2019. szeptember 24-ig hozza meg döntését, amelynek eredményét a lebonyolító legkésőbb 2019. szeptember 25-ig hozza nyilvánosságra. 

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között 5

Derencsényi István: Nagy kékség - Az első Németh Ferenc-díj egyik kategóriagyőztes fotója 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!