Hasznos kazanyi küldetés
2019. október 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptemberben egy hetet az oroszországi Kazany városában töltött a Testnevelési Egyetem képviseletében D’Ess Sabina Alexandra és Király Júlia a Nemzetközi Egyetemi Sport Szövetség (FISU) úgynevezett Leaders Academyjén, ahol a hazájukat képviselő delegáltak teljes képet kapnak a FISU- ról mint szervezetről, továbbá a különböző eseményeiről, projektjeiről és az ösztöndíj-lehetőségekről. Ezen felül esély nyílik a többi országban működő nemzeti egyetemi sportszövetségek működésének megismerésére.

Hasznos kazanyi küldetés

A TE delegáltjai kétszer is prezentáltak, s a további előadások révén kiderült, hogy a FISU-nak a Healty Campus pilot projektje jelentős lehetőség lehet az egyetem számára. Sőt, egy másik nemzeti egyetemi sportszövetséggel meglévő együttműködés esetén a FISU támogatást nyújthat a projekt megvalósításához. A küldötteknek ezen felül lehetőségük nyílt a 2013-mas kazanyi Universiadéra készült létesítmények meglátogatására, egyúttal tapasztalatokat szereztek mások mellett az önkéntesek menedzselése kapcsán is.

Mindent egybevetve, rendkívül hasznos és tanulságos túra volt a Testnevelési Egyetem delegáltjai számára, akik az egyhetes látogatás végére elsajátították az önkéntes program tervezése során szükséges legfontosabb tudnivalókat, valamint azt, hogy miként lehet megbecsülni egy-egy rendezvényhez szükséges létszámot. A előadók révén jobban megismerték a FISU-t, annak céljait és jövőbeli terveit, amelyek kiemelten fontosak lehetnek Magyarország és a Testnevelési Egyetem számára. Az esemény idején folytatott networkingnek köszönhetően egy ötlet- és projektkezdemény is körvonalazódott, amelynek célja az egyetemi rekreációs sport terjesztése és elősegítése.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!