Labdarúgás és tudomány
2019. december 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December 2-án immár második alkalommal rendezte meg a felcsúti Puskás Akadémia a Labdarúgás és tudomány című konferenciáját. A Sport- és Konferenciaközpontban az Akadémia és a Testnevelési Egyetem, valamint más sportágak egészségügyi szakemberei tartottak előadást az egyes sérülésekről, a rehabilitációról, a sérülések megelőzéséről.

Labdarúgás és tudomány

A nagy érdeklődésre számot tartó eseményen a Sport-táplálkozástudományi Központot Prof. Dr. Martos Éva képviselte, aki A rehabilitáció támogatása megfelelő étrenddel - Hol a helye az étrend-kiegészítőknek? címmel tartott előadást. Beszélt a különböző típusú sérülések utáni felépülés étrendi támogatásának lehetőségeiről, illetve felsorakoztatta az esetlegesen alkalmazható étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos tudományos evidenciákat.

Dr. habil. Szelid Zsolt, a TE laborvezető főorvosa A sportkardiológia szerepe a sportági kiválasztásban és a biztonságos sportolásban címmel tartott előadást, amelyben hangsúlyozta az EKG megfelelő értékelésének jelentőségét a szűrővizsgálatok során.

Dr. Trzaskoma Lukasz, a Kineziológia Tanszék egyetemi docense Sportsérülések prevenciója és rehabilitációja a labdarúgásban: Valóban működik a modern módszertan? című előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a rehabilitáció eszköztára a sérülést követően alkalmazható és nem a mindennapi edzések során.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!