A Testnevelési Egyetem hallgatója vagyok
2020. január 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Utolsó évét kezdte a Testnevelési Egyetemen Szabó Áron, a humánkineziológia mesterszakán készül végezni. A korábban küzdősportokat űző fiatalember céltudatosan építi karrierjét, s már javában készül az egyetem utáni, úgymond nagybetűs életre.

A Testnevelési Egyetem hallgatója vagyok (Szabó Áron)

„A családunkban nem volt hagyománya a sportnak, én vagyok az első, aki a Testnevelési Egyetemet választotta a középiskolai tanulmányai befejezését követően – mondta megkeresésünkre Szabó Áron. – Ha nem is az utolsó, de az utolsó előtti pillanatban döntöttem végül el, hogy a TE-n folytatom tanulmányaimat, és a legkevésbé sem bántam meg, sőt! A sportélettannal, a sportolók fejlesztésével szerettem volna foglalkozni, s itt, az egyetemen a legmodernebb módszerek és eszközök álltak, illetve állnak rendelkezésemre tudásom gyarapításához, kiszélesítéséhez.”

A rokonszenves hallgató hozzátette: pontosan látja, hogy szükség van idehaza a humánkineziológiára, egyre inkább elterjed a sportban, méghozzá az élsportban, mert – hangsúlyozza – a sportolók felkészítése nem csupán a vezetőedző feladata, csapatmunkával érhető el a lehető legjobb eredmény, s ehhez szeretné ő is hozzátenni a magáét.

„Úgy gondolom, hogy különösebb nehézségek nélkül sikerül majd elhelyezkednem a szakmában – folytatta Szabó Áron. – Meg sem fordul a fejemben, hogy külföldön kamatoztassam tudásomat, mindenféleképpen itthon dolgoznék, mert a magyar sportot szeretném segíteni.”

Ehhez kívánunk mi sok sikert – és sok követőt!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!