Színvonalas emlékkonferencia
2020. január 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jelentős érdeklődés mellett, Eredményjelző: Magyar Sport 2019 címmel az idén már a 10. konferenciát rendezte az MSTT, illetve Sportmenedzsment Szakbizottsága Nyerges Mihály emlékére a Testnevelési Egyetem Athén termében. Dr. Sterbenz Tamás rektorhelyettes bevezetőjével kezdődött az esemény, majd az MSTT elnöke, prof. dr. Tóth Miklós köszöntötte a résztvevőket.

Eredményjelző: magyar sport 2019

A Nyerges Mihály emlékére alapított díjat az idén prof. dr. Szabó Tamás egyetemi magántanár kapta, aki számos fontos poszton dolgozott a sport érdekében, így például a Nemzeti Sportmódszertani Kutató Intézet igazgatójaként, utánpótlás-nevelési programok vezetőjeként, a NUPI, NUSI UPI, NSI szervezetek vezetőjeként és a MOB alelnökeként. Ö volt az első felkért előadó is.

A konferencia első részében tartott előadások alkalmával elsősorban a sportlétesítményekről és az azokkal kapcsolatos pénzügyekről volt szó, például a 2019-es létesítményfejlesztés, költség-haszon elemzés, költségvetési korlátok, átigazolások kérdése. A második rész főként a sporttal, illetve a felvetődő problémákkal foglalkozott. Örömteli, hogy egyre több intézmény tartja fontosnak a megjelenést ezen a már tradicionális eseményen.

„Az évek során komoly rangot vívott ki magának ez a konferencia – mondta megkeresésünkre Sterbenz Tamás, a szakbizottság elnöke. – Örömmel tapasztaltuk, hogy új, fiatal előadók léptek színre, s a közgazdaságtudományban már bevált módszereket alkalmaztak a sportkutatásban. Úgy hiszem, hogy a sportmenedzsment témában ez volt az utóbbi évek legszínvonalasabb konferenciája.”

A rendezvény szünetében került sor – mint minden évben – a Nyerges Mihály emléktábla megkoszorúzására, az egykori tanszékvezető tisztelői itt hajtottak fejet és emlékeztek a konferencia alapítójára.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!